V Lipanoch sa skončili dve vranovské série

Defenzíva Vranova odolávala do osemdesiatej minúty. Erika Makóa prekonal Richard Štefčák po 627 minútach.
Defenzíva Vranova odolávala do osemdesiatej minúty. Erika Makóa prekonal Richard Štefčák po 627 minútach. (Autor: Imrich Makó)
Sportnet|18. apr 2016 o 00:00

Lipany pokračujú v naháňaní Krásnej. Vranov prišiel o svoju sériu desať minút pred koncom zápasu.

Domácich spasil z penalty Richard Štefčák.

LIPANY. Jarná forma hráčov ŠK Odeva Lipany a MFK Vranov sľubovala zaujímavé futbalové treťoligové predstavenie, ktoré nakoniec vo svoj prospech rozhodli domáci. Vzhľadom na počet šancí by zápasu pristal tučnejší rezultát, ako konečných 1:0.

Rozhodla penalta

Hoci v prvom polčase nemalo stretnutie vysoké tempo, diváci sa z pohľadu počtu a povahy vyložených príležitostí nenudili. Na druhý polčas sa treba pozrieť inou optikou. S pribúdajúcimi minútami stúpa v každom zápase razancia, s akou zainteresovaní pristupujú ku konštatovaniu „keby“.

Na druhej strane treba priznať, že často ostávalo len pri prianí a brankári boli takmer bez práce. Domáceho brankára prinútil k zákroku tiahlou strelou iba Jurij Abaturov a na druhej strane narobil šarapatu prízemný center Oleksiiho Miliutina.

Rozuzlenie nakoniec priniesla 80. min., keď chlapský bežecký súboj Petra Veselovského s domácim hráčom v pokutovom území hostí posúdil rozhodca Marcel Homoľa ako nedovolený a Richard Štefčák naviedol loptu z bieleho bodu milimetrovo pod brvno.

„Prvý polčas nemal potrebné napätie, no paradoxne sme mali štyri šance. V jednom prípade vyhlavičkoval loptu z prázdnej brány obranca hostí a trikrát vynikajúco zasiahol Erik Makó, ktorý ukázal, prečo šesť zápasov neinkasoval. Pokiaľ by sme skórovali, upokojilo by nás to a potom by sa nám hralo ľahšie. Chlapcom môžem len poďakovať za to, že sa nezlomili, ale trpezlivo išli z víťazstvom,“ hodnotil tréner ŠK Odeva Lipany Emil Jacko.

Zrušená séria

Vranov prišiel o šesťzápasovú sériu neporaziteľnosti a brankár Erik Makó uzavrel svoju nepriestrelnosť na čísle 627. V prípade Lipian však ani výhoda pokutového kopu nemusela znamenať taký bonus, ako by sa očakával, pretože strelci Odevy zahrávali v tejto sezóne doma šesť pokutových kopov a premenili z nich len tri...

Hostia síce zaznamenali prvý zápis do novinárskych notesov, keď Michal Kotľár v 11. min. natiahol z priameho kopu Bartoša, no v ďalšom priebehu im viackrát nemohlo byť všetko jedno.

Po zmene strán sa zdalo, že koncentrovaným výkonom v zadných radoch dovedú duel do remízového konca, pretože súper nedokázal rozleptať ich defenzívnu pavučinu, no osudným sa im stal moment z 80. minúty.

„Pravdou je, že domáci si v prvom polčase vypracovali niekoľko dobrých šancí, ale aj my sme mali výborný priamy kop Miša Kotľára. Myslím si, že to bol z oboch strán dobrý zápas, i keď viac to bolo o taktike, pretože ani jeden z nás nechcel otvárať priestory. V druhom polčase bolo ešte menej šancí, o to viac je škoda veľmi dobrej strely Juriiho Abaturova, hoci jeden pokus medzi žrde je málo. Do Lipian sme cestovali s cieľom neprehrať, žiaľ nepodarilo sa nám to kvôli jednému pánovi na ihrisku, ktorý si zmyslel niečo iné,“ povzdychol si tréner MFK Vranov Bartolomej Petro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Lipanoch sa skončili dve vranovské série