Pánik do Žiliny? Športový manažér vysvetlil, o akých hráčov majú záujem

František Skladaný.

Pánik do Žiliny? Športový manažér vysvetlil, o akých hráčov majú záujem

František Skladaný. (Autor: Vlci Žilina)
František Skladaný.
František Skladaný. (Autor: Vlci Žilina)
Nikola Baďová|4. jún 2024 o 16:35

Vo finále SHL si Žilina poradila s Prešovom 4:0 na zápasy.

Po piatich rokoch sa dočkali. Hokejový klub Vlci Žilina postúpil do najvyššej Tipos extraligy.  

FRANTIŠEK SKLADANÝ, ako športový manažér a riaditeľ klubu v jednom, dokázal udržať na prvú ligu kvalitné slovenské jadro pokope.

Ako však bude vyzerať skladba tímu v ďalšom ročníku? „Väčšina hráčov, ktorí vybojovali postup, pokračuje,“ prezradil funkcionár pre Sportnet. 

Po sezónach sklamania prišiel vytúžený postup do hokejovej Tipos extraligy. Čím bolo posledné play-off odlišné ako tie predchádzajúce, keď vám posledný krok unikal? 

V uplynulých sezónach sme nabrali skúsenosti a spojili dva faktory – líderstvo v súťaži a zvládanie tých najdôležitejších zápasov. Dokázali sme hráčov od samého začiatku nastaviť a pripraviť tak, aby zvládli záver sezóny napriek veľkému tlaku. 

Pozerali sme naozaj na každý detail, či sme pripravení. Naša koncentrácia na úspech bola stopercentná. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Kedy sa začal pripravovať na extraligovú sezónu? 
  • Je pravda, že Pánik posilní Žilinu? 
  • Prečo poľujú po kanadskom brankárovi? 
  • Kedy zverejnia prvé zahraničné mená? 
  • Aký je rozpočet na ďalšiu sezónu? 
  • Ako sa zmení cena vstupeniek na extraligovú sezónu?

Vedeli sme, že to nebude ľahké, boli sme lídri v základnej časti, vyhrali sme Slovenský pohár, neprehrali sme ani jeden domáci zápas. O to náročnejšie bolo udržať tréningové nasadenie a morálku.

Tím to bral zodpovedne. Veľká časť úspechu bola vďaka ich prístupu v každom tréningu. Skóre v play-off vyzerá, že sme mali navrch. V žiadnom prípade to však nebolo jednoduché. 

Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina
Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina (Autor: TASR)

Postup do extraligy predstavuje aj dôležitú prípravu. Začali ste hneď po postupe alebo ste si dopriali chvíľku na oslavy? 

Začal som hneď na druhý deň. Myslel som si, že si oddýchnem, ale nedalo sa to. Myšlienkové procesy odštartovali hneď po poslednom zápase. Hrali sme celkom dlho a možnosti na hráčskom trhu sa zužovali.

Najprv sme však museli splniť náš cieľ a až potom sme mohli chystať ďalšiu sezónu. Ako som už spomínal plná koncentrácia bola na aktuálny ročník. 

Aké zmeny vás čakajú? 

O zmenách priebežne informujeme. Jedna z hlavných zmien je asi odchod hlavného trénera do Dukly Trenčín. S našim novým trénerom doťahujeme posledné detaily. Meno zverejníme čoskoro. 

Asistent trénera Daniel Babka s nami pokračuje. Doplniť náš tím by mal aj tréner brankárov, kde sme vo fáze výberu. 

Zmeny sú aj na hráčskych pozíciách, ale väčšina hráčov, ktorí vybojovali postup a presvedčili, pokračuje. 

Marketingové oddelenie je jedno z našich kľúčových odvetví. Komunikácia a práca s verejnosťou a fanúšikmi je oblasť, kde pristupujeme zodpovedne.

Hráči, ktorých sme už oznámili, v klube pokračujú. V blízkej budúcnosti budeme informovať o ďalších hokejistoch a zmenách. 

Prvá veľká posila bol obranca Daniel Gachulinec, ktorý má reprezentačné skúsenosti. Ako bude vyzerať obrana? 

Kvalita v zadných radách musí ísť hore. Extraligové tempo a kvalita si vyžaduje adekvátne doplnenie. Dôležitý faktor je počet cudzincov, ktorý sa nemení aj na nasledujúcu sezónu. 

Bude sa pokračovať v rovnakom nastavení na čísle sedem. Dnes pracujeme na tom, aby sme posilnili aj útok aj obranu s hráčmi zo zahraničia. Hľadáme správne typy na jednotlivé role v tíme. 

Na sociálnej sieti X sa spájalo meno útočníka Richarda Pánika so žilinským klubom. Môžete potvrdiť alebo vyvrátiť túto špekuláciu? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pánik do Žiliny? Športový manažér vysvetlil, o akých hráčov majú záujem