Vlašania nepustili doma derby zápas

V derby Rudňany nebodovali. Spišské derby medzi Vlašanmi a Rudňancami veľa futbalovej kvality neprinieslo. Hostia už víťazstvo za každú cenu na záchranu nepotrebovali.
V derby Rudňany nebodovali. Spišské derby medzi Vlašanmi a Rudňancami veľa futbalovej kvality neprinieslo. Hostia už víťazstvo za každú cenu na záchranu nepotrebovali. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|9. jún 2015 o 00:00

Rudňanci by si mali zachovať štvrtoligovú príslušnosť aj na ďalší ročník.



SP. VLACHY. V predposlednom kole 4. ligy Juh bol na Spiši šlágrom kola súboj Spišských Vlách a Rudnian.

Aj keď sa pred majstrákom tichučko šepkalo, že tri body by mohli získať hostia, konečný výsledok zase hovorí o niečom inom. Vlašania zvíťazili 2:0.

Nič neriešili

„Derby malo opäť svoj náboj a na vlašskom trávniku sa ťažko víťazí,“ stručne skonštatoval tréner OŠK Rudňany Rudolf Pavlík.

Jeho zverenci už mali pred derby viac-menej štvrtoligovú príslušnosť zabezpečenú, hoci v slovenskom reštrukturovanom systéme súťaží nie je nikdy nič isté.

„So súperom sme naozaj nič neriešili. Vypadávať by mali len dvaja a oni sú tretí od konca. Derby však malo slabú úroveň. Prvý polčas sme boli lepším mužstvom, druhý polčas už bol vyrovnaný. Štvrťhodinka z druhej časti patrila hosťom. Hrali sme len toľko, koľko sme potrebovali. Strelili sme rýchly gól a potom pridali druhý. Celé stretnutie sme potom už dohrávali v pohode. Celé derby sa nieslo v pokojnej pohodovej atmosfére,“ povedal po stretnutí manažér MŠK Tatran Spišské Vlachy Slavomír Sokolský.

Už myslia na leto

Vlašania sú momentálne pred posledným kolom na desiatom mieste. Spolu s Veľkým Folkmarom a Krompašanmi mali vydarenú sezónu.

Hlavne v jarnej časti neraz prekvapili víťazstvom na súperovej pôde. V poslednom kole cestujú do Medzeva.

„Čaká nás ešte posledný zápas sezóny. Do Medzeva si ideme zahrať dobrý futbal. Už môžeme hrať pokojne a už to bude skôr stretnutie na prípravu do nového ročníka. Je v pláne, že po poslednom kole dáme hráčom týždeň voľno a potom chceme pokračovať v letnej príprave. V akom zložení, hráčskom či funkcionárskom, to je ešte poriadne ďaleko,“ skonštatoval manažér vlašského futbalu Slavomír Sokolský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlašania nepustili doma derby zápas