Vlašania bohatým berú, chudobným dávajú

Jozef Petruška|20. apr 2016 o 00:00

Dorastenci so Strážskym prehrali hlavne po psychickej stránke. Mladíci dostávajú šancu, v mužstve šarapatí maródka.

Dorastenci so Strážskym prehrali hlavne po psychickej stránke. Mladíci dostávajú šancu, v mužstve šarapatí veľká maródka.

SP. VLACHY. Ak niekto v jarnej časti tipoval na výsledky Vlašanov, veľa nezarobil. V štvrtoligových majstrákoch, kde sa očakávalo, že zeleno-bieli budú bodovať naplno, vyšli naprázdno.

A naopak. Nič to však nemení na filozofii klubu dávať priestor hlavne mladým hráčom.

Pozliepaná zostava

Po víťazstve nad Krompašanmi a povzbudivej remíze v Čani sa proti Strážskemu očakával plný bodový zisk.

Možno aj tréner MŠK Tatran Spišské Vlachy premýšľal, či nemá platnú registračku, lebo po-
skladať zostavu na zápas bolo nesmierne náročné.

„Súper bol jednoznačne lepší. Prejavila sa u nás obrovská maródka. V Čani neboli Biroščák, Gonda, Tomaščík, Slovinský a teraz nám chýbali šiesti hráči zo základnej zostavy. Šefčík si zlomil palec a na mladých sedemnásťročných hráčov to trošku doľahlo. Vôbec z toho nerobíme tragédiu. Chýbali však skúsenejší hráči. Hostia hrali umnejšie a prehrávali sme po nešťastnom góle. V závere sme hrali vabank a inkasovali sme druhý gól,“ povedal po prehre 0:2 predseda MŠK Tatran Spišské Vlachy Vladimír Baloga.

V najbližšom kole cestujú Vlašania do ďalekého Veľkého Horeša. Podľa doterajších jarných výsledkov im viac sedia ťažší súperi. Vlašania sa akoby riadili jánošíkovským mottom – bohatým berú, chudobným dávajú.

„Čas mladých hráčov príde. Verím, že sme sa vydali správnou cestou. Nemusíme sa strachovať o záchranu a tak príležitosť dostávajú naši mladíci. A hlavne si musia zvyknúť na takéto ťažké zápasy. Naozaj je to tak, že silnejším súperom body berieme a papierovo slabším body púšťame. Veľká opora je vzadu Pulen, ale naozaj v nedeľu sme sa pozbierali jedenásti hráči. Teraz nás čakajú ťažké zápasy. Ideme do Horeša, doma máme Rudňany, Mária Hutu. To sú naše atraktívne súboje. Všetko je v klube v poriadku. Treba sa z nedeľňajšej prehry poučiť, nerobiť z toho tragédiu,“ skonštatoval Vladimír Baloga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlašania bohatým berú, chudobným dávajú