Víťazstvo oceliarov nad Banskou Bystricou sa rodilo ťažko

Bojovalo sa. Góly videli diváci až na konci duelu.
Bojovalo sa. Góly videli diváci až na konci duelu. (Autor: sita)
Sportnet|23. jan 2013 o 00:00

Hokejisti HC Košice včera v Steel Aréne tri body doslova vydreli.

Víťazstvo 2:0 nad Banskou Bystricou sa rodilo veľmi ťažko. Oceliari svojho húževnatého súpera zlomili až v samom závere. Víťazný gól strelil v 58. min. Matúš Matis a v 60. min. gólom do prázdnej bránky uzavrel stretnutie Haščák.

KOŠICE. Bola to v poradí už jedenásta výhra hokejistov HC Košice na domácom ľade po sebe.

Barani sa už už dotýkali predĺženia, ale proti bol 19-ročný útočník oceliarov Matúš Matis. V 58. min. ho našiel ideálne Marcinko a šikovný útočník sa cez súperovho hráča dostal pred dovtedy nepriestrelného Chorošuna. Prekonal ho bekhendom.

„Určite je to dobrý pocit. Na svoj prvý extraligový gól som čakal dlho. Som veľmi rád, že mi to tam padlo a hlavne v takom zápase ako tento, keď som chlapcom pomohol k víťazstvu,“ pochvaľoval si Matis, ktorý sa v najvyššej súťaži presadil premiérovo.

„V takej chvíli v akej som sa ocitol, nepremýšľate nad tým, čo spravíte. Dal som to na bekhend a padlo to tam.“

Myslel, že si zlomil ruku

Po svojom úspešnom zásahu zroloval banskobystrickú bránku a pri páde sa aj poriadne udrel.

„V tom momente som si myslel, že som si zlomil ruku. Trafil som ňou totiž do žŕdky. Nevedel som v tej chvíli či sa mám tešiť z gólu, alebo sa sústrediť na ruku. Lekár mi povedal, že je to dosť narazené. Aj teraz ešte pôjdem za ním,“ pousmial sa útočník, ktorý sa nedávno trikrát presadil aj na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov v ruskej Ufe.

Na svoj prvý presný extraligový zásah určite nezabudne. Pripomínať mu to bude aj puk. „Spoluhráči mi ho doniesli, takže si ho vezmem domov. Bude na výstave.“

Diváci v Steel Aréne museli byť včera trpezliví. Šancí mali síce domáci požehnane, ale gól neprichádzal a v hre domácich pribúdala nervozita aj nepresnosti.

„Mali sme naozaj veľa streleckých možností, ale nevedeli sme sa presadiť. Podľa mňa sme nemali šťastie v koncovke. Do tých šancí sme sa dostávali, ale nakoniec sa to šťastie predsa len na našu stranu priklonilo a tri body sú doma.“

Včera sa už schyľovalo k predĺženiu, ale stretnutie sa nakoniec skončilo v riadnom hracom čase. Hoci po sérii nepremenených možností v tretej tretine a nevyužitom trestnom strieľaní Jenčíka sa už zdalo, že počas 60 minút gól nepadne.

„My sme si nepripúšťali, že ten zápas pôjde do predĺženia. V každom striedaní sme išli na sto percent. Padlo to až na konci, mali sme šťastie,“ priznal Matis, ktorý vie, čo sa sluší a patrí a po svojom debutantskom streleckom zápise prispeje do hráčskej kasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazstvo oceliarov nad Banskou Bystricou sa rodilo ťažko