Víťazom 34. ročníka SP mužov A-tím DPMK Košice

SITA|17. feb 2008 o 14:40

KOŠICE 17. februára (SITA) - Celkovým víťazom 34. ročníka Slovenského pohára (SP) mužov v nohejbale, ktorého záverečný turnaj sa uskutočnil v sobotu v telocvični na Bardejovskej ulici v Košiciach, sa ...

KOŠICE 17. februára (SITA) - Celkovým víťazom 34. ročníka Slovenského pohára (SP) mužov v nohejbale, ktorého záverečný turnaj sa uskutočnil v sobotu v telocvični na Bardejovskej ulici v Košiciach, sa stali favorizovaní hráči A-tímu DPMK Košice. Vo finále zdolali košickí "dopravári" tak ako vlani svojich kolegov z B-družstva DPMK 3:0. Víťazný tím nastúpil pri neúčasti Patrika Peruna v zložení Martin Perun, Ján Brutovský a Marián Žigala. Tretiu priečku v Slovenskom pohári získali nohejbalisti KAC Jednota Košice po víťazstve 3:0 nad družstvom NK Revúca.

V konkurencii ôsmich tímov sa na finálovom turnaji SP mužov hralo ako v predchádzajúcich piatich rokoch podľa inovovaných pravidiel. V každom súboji dvoch družstiev sa uskutočnil najskôr jeden set do 11 bodov v trojiciach, následne v dvojiciach (vždy na dva dopady) a potom jeden set v jednotlivcoch. Keď niektoré z družstiev viedlo 3:0 na sety, zápas sa ukončil. V prípade, že bol stav 2:1, pokračovalo sa v súboji ďalším setom v kategórii trojíc (už však len na jeden dopad). Ak bol stav 2:2, o všetkom rozhodol až záverečný set, v ktorom sa predstavili dvojice (tiež na jeden dopad). V obidvoch sobotňajších "medailových" dueloch sa rozhodlo už po troch setoch.

Z dosiaľ odohraných 34 ročníkov (premiéra v r. 1975) sa z triumfu v Slovenskom pohári mužov tešili nohejbalisti DPMK Košice s tohtoročným prvenstvom až 23-krát (z toho dosiahli všetky víťazstvá od r. 1985 do 2008, len v roku 1994 zvíťazil Keramoprojekt Trenčín). Na tomto najstaršom nohejbalovom podujatí v SR sa medzi celkovými víťazmi objavili aj Kúpele Piešťany (spolu 5 prvenstiev), Keramoprojekt Trenčín (3), Slovan Bratislava (2) a ZVL Žilina (1).


Výsledky 34. ročníka Slovenského pohára mužov v nohejbale v Košiciach - záverečné zápasy o konečné umiestnenie:


Semifinále:

DPMK Košice "A" - NK Revúca 3:0

DPMK Košice "B" - KAC Jednota Košice 3:2


Duel o 7. miesto:

NK Dobrá Niva - Laborec Humenné 3:0


Duel o 5. miesto:

NK ´99 Trebišov - NK Svidník 3:0


Duel o 3. miesto:

KAC Jednota Košice - NK Revúca 3:0


Finále:

DPMK Košice "A" - DPMK Košice "B" 3:0


Konečné poradie: 1. DPMK Košice "A" (Martin Perun, Ján Brutovský, Marián Žigala), 2. DPMK Košice "B" (Milan Ižol, Ladislav Stupák, Jaroslav Križan, Štefan Forrai), 3. KAC Jednota Košice (Ladislav Bertko, Boris Ňaršanský, Silven Gálus, Ladislav Ivanecký), 4. NK Revúca, 5. NK ´99 Trebišov, 6. NK Svidník, 7. NK Dobrá Niva, 8. Laborec Humenné.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víťazom 34. ročníka SP mužov A-tím DPMK Košice