Víťazný vstup michalovských basketbalistov

Sportnet|5. okt 2004 o 00:00

Michalovce - V sobotu odštartovali majstrovskú sezónu prvoligoví basketbalisti Michaloviec, ktorí privítali na domácej palubovke Legato Svit. Zápas

poznačil úvod sezóny, hlavne domáci pôsobili rozpačitým dojmom. Na ihrisku sa iba hľadali, chýbala iskra ako v obrane tak aj v útoku. Hostia nastúpili s jasnou taktikou spomaľovať a kaziť rýchlu hru domácich, čo sa im umnou hrou darilo počas celého zápasu. Prvú štvrtinu síce domáci vyhrali o 5 bobov a v druhej svoj náskok natiahli až na 13 bodov, ale domácim sa prestala dariť streľba, kopili chyby, čo skúsení hostia využili a do polčasu znížili na 6 bodov. V kabíne domácich bolo cez prestávku umývanie hláv, ale ani to nepomohlo, ba naopak. Svit po dvoch trojkách viedol v 23 minúte 42:41. Naštastie sa domáci rýchlo spamätali a zlepšenou obranou, zvýšenou bojovnosťou a streľbou za tri body otočili priebeh. V záverečnej štvrtine natiahli svoj náskok na 12 bodov, ktorý umnou hrou udržiavali až do konca.

Toto stretnutie bolo pod väčším drobnohľadom verejnosti ako po minulé roky. Činovníci 1. BK Michalovce sa pred sezónou rozhodli spopularizovať miestny basketbal. Zabezpečili ozvučenie haly, teplákové súpravy pre mužstvo, pričinili sa o väčšiu medializáciu a zaviedli prvýkrát vstupné (10 Sk), vytlačili buletiny a plagáty pre divákov. Zdá sa, že to malo pozitívny účinok, keďže oba body za cenné víťazstvo ostali doma.

Tréner domáceho celku Imrich Rakovský po hektickom závere zápasu poznamenal: "S výsledkom som spokojný, avšak s hrou vôbec. Bolo to naše úvodné vystúpenie, hrali sme veľmi pomaly, kŕčovite, zbytočne nervózne, chýbala nám väčšia súhra a jednoduchosť. Rakovský a Jánošov hrali po zranení, Virčík po chorobe, chýbali nám ešte Biganič, Žlebčík, Dorov a Plachý. Už počas nasledujúceho víkendu sa predstavíme v Martine a Považskej Bystrici. Keďže chceme hrať o najvyššie priečky, musíme tam naplno bodovať. Takýto výkon nám však stačiť určite nebude. Budeme musieť klásť väčší dôraz na obranu, agresivitu a rýchly prechod do útoku. Chcem sa poďakovať divákom, ktorí nás prišli povzbudiť a zároveň ich pozvať na najbližší domáci zápas, ktorí hráme až 6. novembra s Prievidzou, ktorá vypadla z extraligy, takže čakáme výborný zápas," dodal tréner Imrich Rakovský.

1. BK Michalovce - Legato Svit 78:72 (38:32)

Michalovce, body: Hríb 23, Rakovský 19, Holda 10, Virčík 8, Magoč 8, Butala 4, Jánošov 2,Žobrák 2,Mižák 2,Štefanský 0,Tebeľak 0,Virčík Vl. 0. Doskoky: Hríb 11, Magoč 8, Virčík 5.

Svit, body: Kováč 18, Budiš 16, Gajan 14, Záboj 11, Krč 6, Ivan M. 5, Ivan V. 0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazný vstup michalovských basketbalistov