Vitalij Kličko bude proti Kubáncovi Gomezovi bojovať v Stuttgarte

TASR|20. jan 2009 o 12:56

Boxerský majster sveta Vitalij Kličko bude svoj titul v ťažkej váhe obhajovať v Nemecku.

HAMBURG. Boxerský majster sveta Vitalij Kličko bude svoj titul v ťažkej váhe proti Kubáncovi Juanovi Carlosovi Gomezovi obhajovať 21. marca v Hanns-Martin-Schleyer-Halle v Stuttgarte. Informáciu v utorok potvrdil Kličkov manažment.

Ukrajinský borec chcel pôvodne bojovať proti Angličanovi Davidovi Heyemu, keďže však Gomez predstavuje pre World Boxing Council (WBC) jednotku na listine vyzývateľov, musel sa Kličko podrobiť diktátu strešnej organizácie.

"Je mi ľúto Vitalija, že mu po takom krátkom čase odoberiem opasok. Na tento súboj sa už pripravujem dlho a som presvedčený, že titul získam," tasí sa veľkohubo 35-ročný Gomez. Kubánsky emigrant, boxujúci v hamburskej stajni, bol v rokoch 1998 až 2002 majstrom sveta v poloťažkej váhe a v 46 profesionálnych vystúpeniach prehral iba raz.

Tridsaťsedemročný Vitalij Kličko si titul majstra sveta opätovne vybojoval pri návrate v októbri minulého roka. Po prestávke trvajúcej 1400 dní zdolal nigérijského vyzývateľa Samuela Petera technickým knokautom. Momentálne má na konte 36 víťazstiev a 2 prehry v profesionálnom ringu. "Gomez je veľmi skúsený, rýchly a nepríjemný súper, ktorého nemôžem podceniť. Opasok majstra sveta však zostane v rodine Kličkovcov," zdôraznil Ukrajinec.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Vitalij Kličko bude proti Kubáncovi Gomezovi bojovať v Stuttgarte