Víkendový súhrn: Kližan sa sťažoval na rýchly povrch

(Autor: SITA)
Sportnet|3. feb 2014 o 10:21

Za dve minúty to najdôležitejšie zo športového víkendu. S dovetkami.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal,
šéfredaktor Takurcitee.sk

Seattle Seahawks vyhrali Super Bowl XLVIII, finále NFL, ligy amerického futbalu sa hralo v noci na dnes na štadióne pri New Yorku. Najlepšia obrana porazila v priamom súboji najlepší útok, Seahawks totálne dominovali. Výsledok 43:8 je jedným z najväčších debaklov finále ligy.

Sklamaním bol ofenzívny výkon Denver Broncos, tím vedený rozohrávačom Peytonom Manningom dal v základnej časti najviac bodov v histórii súťaže. Vo finále nenašli spôsob, ako prekonať obranu Seattlu, jediný touchdown zaznamenali na konci tretej štvrtiny za stavu 0:36.

Z korunovácie Manninga za najlepšieho quarterbacka všetkých čias tak nebolo nič. Prehral druhý z troch Super Bowlov, do ktorého sa dostal, s jedným titulom a rekordami zo zápasov základnej časti zostane aj ďalej tesne pod úplným vrcholom. Na ten by sa dostal druhým prsteňom víťaza NFL, v Amerike sa prehry neodpúšťajú ani vo finále.

V Bratislave sa stretol olympijsky hokejový tím Slovenska. Bez hráčov z NHL sa venovali regenerácii a príprave. Dnes si zahrajú exhibičný zápas proti výberu Extraligy. Kolegovia v Kanade a Amerike ešte hrajú zápasy, jeden excelentný sa v nedeľu podaril hráčom Detroitu.

Síce prehrali v predĺžení vo Washingtone, no výsledok 6:5 a najmä hra musela uspokojiť každého. Slováci v drese Red Wings sa na divokom skóre podieľali Tatarovým gólom a prihrávkou, Jurčo mal takisto jednu asistenciu. Okrem forwardov Detroitu majú pred Soči dobrú formu Halák, Chára a Marian Hossa a to je tak všetko.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/takurcitee.sk"][/content]

V Davis Cupe sa prekvapenie nekonalo, bezmenných Lotyšov porazili Slováci v NTC 5:0. Zapotil sa v podstate len Martin Kližan. V piatok vyhral svoj zápas proti 569. hráčovi sveta Andisovi Juškovi 8:6 v piatom sete.

Inak to Mečířovci zvládli v pohode, v ďalšom kole nastúpia doma proti Rakúsku. Martin Kližan zabŕdol do zväzu na pozápasovej tlačovke. Vraj, či nevieme nájsť iné mesto a pomalší povrch.

Argentína, Španielsko, USA aj Srbsko – všeky krajiny vypadli v prvom kole Svetovej skupiny Davis Cupu. Del Potro, Nadal ani Djokovič za svoje krajiny nehrali, USA nemá v tímovej súťaži nárok na lepší výsledok.

Po Roddickovom konci kariéry nemajú v singli tenistov, ktorí by patrili medzi najužšiu špičku, prípadne športu dominovali ako kedysi.

Ostatní najlepší hráči sveta po Australian Open z rôznych dôvodov nehrali, favoritov ročníka treba hľadať znova v Česku, Švajčiarsku či Francúzsku. Kanada, ktorú niektorí pasovali za možné prekvapenie, neprešla prvým kolom.

ronaldo.gif

Väčšina Slovákov v európskych ligách buď cez víkend nehrala (Hamšík, Čech, Gyombér v Serie A, Guedé a Mak v Bundeslige), alebo nevyhrali. Škrtelov Liverpool len remizoval vo West Bromwichi 1:1, Pekaríkova Hertha prehrala doma 1:3 s Norimbergom, Stochov PAOK na ihrisku Plataniasu 1:2.

Po výhre 4:0 nad San Sebastianom získalo Atlético Madrid na čele La Ligy trojbodový náskok pred Barcelonou a Realom Madrid. Barcelona prehrala doma v sobotu s Valenciou 2:3, Real iba remizoval v Bilbau 1:1.

Cristiana Ronalda vylúčili, Messiho diváci v Barcelone vybučali. Argentínčan nedal gól z hry už takmer 900 minút, desať celých zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Kližan sa sťažoval na rýchly povrch