Víkendový súhrn: Hokejisti nahnevali fanúšikov. Nájsť v Európe dva dobré útoky bude výzva

(Autor: TASR)
Sportnet|11. nov 2013 o 09:15

Hokejová reprezentácia podobne ako Slovan hľadá strelca. Za dve minúty to najdôležitejšie zo športového víkendu. S dovetkami.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal,
šéfredaktor Takurcitee.sk

Hokejisti na Nemeckom pohári nahnevali trénera Vůjteka na lavičke a milióny trénerov pred obrazovkami. Šesť tretín, dva zápasy proti Nemcom a Švajčiarom nielen, že nedali gól, ničím okrem (starých) dresov ani nenaznačili, že hrajú proti rovnocenným súperom.

Vlastne hrali dobre len pol zápasu v piatok proti Američanom, keď otočili z 0:3 na 4:3 sn. Mená amíkov ale málo hovoria aj športu znalejším fanúšikom.

Keď v dvoch víkendových zápasoch po sebe, ktoré prehráme na nulu (0:2 Nemecko, 0:3 Švajčiarsko) je ako najlepší hráč označený brankár, o kvalite korčuliarov to veľa napovedá.

Podobne, ako Slovan v KHL, ani reprezentácia nenašla strelca. Nepomohli belasí s dvojkrížom na prsiach namiesto orla, nepomohol Marcel Hossa, pätnásty najlepší strelec ruskej ligy, nepomohol ani talentovaný Tomáš Záborský. Do Soči potrebujeme dobré dva útoky z hráčov v Európe, bude to výzva.

Futbalové šlágre sa hrali v I. aj II. lige. V oboch prišlo ku konfrontáciám tabuľkového lídra s druhým v poradí. V Corgoňlige druhý Ružomberok privítal pred takmer päťtisíc divákmi vedúci Slovan. Belasí strelili tri góly, dva z nich Róbert Vittek.

Dva zásahy severoslovákov nestačili ani na bod, ktorý by udržal stratu na prvé miesto na dvoch bodoch. Pekná návšteva odchádzala zo štadióna neveselá, Slovan vedie v tabuľke o päť bodov. Kolo sme opäť detailnejšie popísali v Pondelkových trénerovinách na TakUrčitee.sk.

V druhej najvyššej súťaži hostili rovnako druhé Michalovce pred takmer presne polovičnou návštevou rovnako prvú Podbrezovú.

Na ihrisku sa predstavili niekoľkí hráči zvučných mien, za domácich Vladimír Janočko, za hostí Blažej Vaščák (áno, ten čo za Petržalku slávne skóroval proti Celticu) a ľúbozvučný Vraťo Greško. Michalovce vyhrali 1:0, diváci sa po Zemplíne rozpŕchli v dobrej nálade. Podbrezová vedie v tabuľke už len o dva body.

Na Turnaj o Najlepšieho Lukáša strednej Európy sme prekrstili tenisový Slovak Open v Bratislave. Finále totiž obstarali nositelia rovnakého krstného mena. Lacko porazil Rosola, 6:4, 4:6, 6:4. Tridsať gemov hrali takmer dve hodiny, zaujímavý zápas pre seba rozhodol Slovák brejkom na začiatku tretieho setu.

Ako jediný vyhral turnaj druhý krát, podobne ako v roku 2011 si do rebríčka pripíše najviac bodov zo všetkých. V Bratislave sa mu darí.

Cez víkend vyhrali Červení diabli aj v Manchestri. Top zápas jedenásteho kola Premier league zviedol proti sebe domácich United a dovtedy neporazený Arsenal Londýn. Špeciálny zápas to bol pre Robina van Persieho, bývalú dlhoročnú oporu the Gunners (Arsenal, ak ste tu omylom).

Aktuálne už strieľa ľavačkou, prípadne hlavou za Man United, po centri Wayna Rooneyho sa presadil práve šedivejúcou šticou. Jedna nula to aj skončilo.

Góly hlavou strelili cez víkend aj defenzívne opory reprezentácie Martin Škrtel a Juraj Kucka. Škrtel prudkou hlavičkou priamo k žrdi prispel k výhre Liverpoolu nad Fulhamom 4:0. Zásah oslávil šprintom a sklzom na oboch kolenách.

Kucka v plnom behu za obranu hlavičkoval krížom cez bránku Verony pri výhre Janova 2:0. Gól oslávil bývalý hráč Podbrezovej a Ružomberka (viď vyššie!) premetom.

Nadal, Djokovič a Federer zobrali ako štvrtého do partie vo finále ATP Tour v Londýne Švajčiara Stanislasa Wawrinku. Také zloženie malo víkendové semifinále.

Federer sa nadrel, v sobotu musel vyhrať s nebezpečným Del Potrom posledný zápas základnej skupiny. Aj sa mu to s vypätím všetkých síl podarilo, tri sety ho ale obrali o fyzické aj psychické sily na semifinále s oddýchnutým Nadalom.

Rafael ho sfúkol ako sviečky na narodeninovej torte, podobne chabý plamienok udržal druhý Švajčiar proti Djokovičovi. Wawrinka uhral spolu len šesť gemov, Djokovič toľko v každom z dvoch setov.

Aspoň si to o titul najlepšieho tenistu konca sezóny rozdajú dvaja najpovolanejší. Ak vyhrá Nadal, bude mať doma úplne všetky relevantné trofeje, o ktoré tenisti svoj šport hrajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Hokejisti nahnevali fanúšikov. Nájsť v Európe dva dobré útoky bude výzva