Víkendový súhrn: Hľadáme spôsob, ako oživiť extraligu

Počas víkendu sa rozbehlo play-off hokejovej extraligy.
Počas víkendu sa rozbehlo play-off hokejovej extraligy. (Autor: TASR)
Sportnet|9. mar 2014 o 23:34

Za dve minúty to najdôležitejšie zo športového víkendu. S dovetkami.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal,
šéfredaktor Takurcitee.sk

Prvými zápasmi v Košiciach a Nitre cez víkend rozohrali playoff slovenskej hokejovej extraligy. Domáci vedú na zápasy dokopy štyri-nula, Martin ani Zvolen nevyhrali ani raz. Nedali sa lacno, Martin v Košiciach držal krok päť tretín zo šiestich, Zvolenčania sa aspoň s Nitranmi poriadne poruvali.

Len ťažko si predstaviť, že outsideri vyhrajú štyri z piatich maximálne zostávajúcich zápasov štvrťfinálových sérií, obaja favoriti podľa všetkého postúpia do semifinále.

V ňom by už mohlo na hokej začať chodiť aj viac ako tritisíc ľudí do hľadiska. Lokálna hokejová súťaž je v depresii, playoff má šancu trocha ho z nej dostať. Ľahké to nebude.

Na TakUrčitee sme preto dali hlavy dohromady a „na prelome základnej a vyraďovacej časti najvyššej súťaže ďaleko najsledovanejšieho a najobľúbenejšieho národného športu pripravili súbor riešení, návrhov a scenárov, ktoré by mohli pomôcť vrcholovému hokeju v tejto krajine. Možností a ciest je viac, niektoré sú radikálne. Vychádzame z toho, že súčasný stav je blízky absolútnemu minimu akéhokoľvek štandardu, že môže pomôcť akýkoľvek impulz, dokonca aj rozpustenie súťaže.“ Viac v článku na TakUrčitee.sk.

Dominika Cibulková aj Magdaléna Rybáriková postúpili na tenisovom turnaji WTA v Indian Wells už do tretieho kola. Zvyšné kolegyne nevyhrali ani zápas, Hantuchová síce porazila v prvom kole Bye (mala voľný žreb), v druhom ale hneď prehrala s Varvarou Lepčenkovou 0:2 na sety.

Dominika zatiaľ drží solídnu formu z úvodu sezóny, mieri relatívne istým krokom do Top 10. Ešte predtým vyvolala kontroverziu rozhodnutím nezapojiť sa do baráže o zotrvanie v najlepšej svetovej skupine Fed Cupu.

Individuálny cieľ uprednostnila pred národným záujmom, respektíve pred záujmom reprezentácie Slovenska v aprílovom zápase v Kanade. „Martin Lipták, ktorý je našim fedcupovým kapitánom a zároveň aj jej osobným koučom, si na seba uplietol bič. Ak mu táto špekulácia s Domčou nevyjde a my v oslabenej zostave vypadneme, pôjde to celé na jeho triko,“ píše Martin Petro v článku s názvom Reprezentačný dres náš najcennejší.

mexiko_tasr_600.jpg

Dominika Cibulková hrá v Amerike vo veľkej forme.

FOTO: TASR/AP

V Dunajskej Strede duní na lepšie futbalové zajtrajšky. Do miestneho ešte stále ligového tímu vstúpil nový akcionár, Oszkar Világi. Šéf Slovnaftu predstavil smelé ciele, úspech bude, keď nevypadnú pred letom do druhej ligy. Na začiatok nový impulz stačil na prekvapujúcu výhru DAC v Trnave. V sobotu pár minút pred koncom Gergel zariadil 2:1, Dunajská získala v dvoch zápasoch jari toľko bodov, čo v devätnástich na jeseň. Štyri.

Košice prekvapili tretí Ružomberok a gólmi Diabu (2) a Nováka (1) vyhrali vonku 3:0. Situáciu využil AS Trenčín, porazil ViON Zlaté Moravce 2:1 a odskočil Ružomberčanom na osem bodov.

Mužstvá od tretieho po deviate miesto potom v tabuľke Corgoňligy delí len bodov sedem. Prvý Slovan má zápas s predposlednou Nitrou k dobru. Alebo aj ku zlu, uvidí sa dnes večer v dohrávke.

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/takurcitee.sk"][/content]

Na MS v atletike sme do poľského mesta Sopoty vyslali dvoch, slovom 2 atlétov. Dana Velďáková postúpila do finále trojskoku, ako jedinej žene sa jej to podarilo vo svojej disciplíne štyrikrát na halových MS za sebou. Vo finále nezopakovala kvalifikačný výkon (14,10 m) a skončila po 13:75 na ôsmom mieste.

Adam Zavacký nemohol kvalifikačný výkon 6,71 opakovať v semifinále, chýbali mu na postup dve stotiny sekundy. Škoda, semifinále by bolo ešte väčšým kariérnym povzbudením ako siedmy najlepší čas spomedzi prítomných Európanov.

Paralympiáda v Soči sa pre Slovensko začala podobne pozitívne, ako nedávne zimné olympíjske hry. Počas prvého víkendu hrali našu hymnu, tentokrát dokonca hneď dvakrát.

Henrieta Farkašová v zjazde žien a Jakub Krako v Super G mužov zišli za svojimi navádzačmi trate najrýchlejšie zo všetkých. K dvom zlatým pribudlo striebro Miroslava Harausa z mužskom zjazde a vlajočka Slovenska tak mohla dnes nocovať na štvrtom mieste v medailovom rebríčku krajín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Hľadáme spôsob, ako oživiť extraligu