Víkendový súhrn: Gól Podbrezovej bol v súlade s literou, nie duchom

Dominik Kunca z Podbrezovej (vpravo) a Myjavčan Štefan Pekár.
Dominik Kunca z Podbrezovej (vpravo) a Myjavčan Štefan Pekár. (Autor: TASR)
Sportnet|21. júl 2014 o 08:39

Tour sa dostala cez vysoké hory, pokračovala Fortuna liga, Felipe Massa spravil efektné salto vbok. Aj tak vyzeral športový víkend.

Športové dianie komentuje Bohumil Stejskal,

šéfredaktor Takurcitee.sk

BRATISLAVA. Tour de France sa cez víkend dostala cez vysoké hory znova o niekoľko sto kilometrov bližšie k Parížu. Horské etapy sme prežili bez zvýšených očakávaní, predsa len v nich nečakáme Saganove víťazstvá. Zatiaľ.

Peter Velits maká pre iných, ak si zelený Peter odmaká svoje v prémiách predtým, ako sa cyklistom vztýči profil trate, ako Cyklistická republika máme srdiečko na poriadku.

V nedeľu to bola znova iná káva. 222 kilometrový únik, v ktorom bol Jack Bauer (Novozélanďan v drese Garminu, nie Americký hrdina seriálu 24) dostihol pelotón asi stopäťdesiat metrov pred cieľom.

Predstavte si to sklamanie, mohlo sa rovnať len takému, aké by zažil Kiefer Sutherland, keby sa mu nepodarilo zachrániť svet (nestane sa).

Sagan bol v balíku a keby sa nemusel vyhnúť jednému z nešťastníkov pred ním, mohol konečne naplniť túžbu národa po etapovej výhre. Nestalo sa, stále mu uniká.

Podľa mňa do konca jednu vyhrá. Hoci aj tú poslednú, v Paríži. Vyhrať môžete aj vy, v súťaži na TakUrčitee. Tipnite si o koľko bodov vyhrá Sagan zelený dres a vyhráte cyklofľašu s citátom Roberta Bakaláře.

V súlade s literou, nie duchom

V rýchlom tempe pokračuje Fortuna liga vo futbale. Odohralo sa už druhé kolo, teda až na pohárových zástupcov z Bratislavy a Trenčína.

Ich zápas preložili na nešpeficikovaný termín a treba len dúfať, že v čase dohrávky budú mať ešte aspoň ako-také pohárové ambície a súpisky.

Zaujala domáca prehra Podbrezovej s Myjavou. Najmä gólom, ktorý dostali hostia po svojom vedúcom. Tešili sa a kým sa dotešili, mohli rozohrávať za stavu 1:1.

podbrezova.gif

Kontroverzia je na svete, všetko prebehlo v súlade so zákonom. S literou, nie duchom. U nás nič nového.

Pekná návšteva sa prizerala bezgólovému zápasu DAC s Trnavou. Košice v Žiline prehrali 1:4, po štvrtkovej krutej prehre v predkole EL s Libercom dostali u šošonov ďalšiu trpkú ranu do novej sezóny.

Všetky detaily, aj tie, ktoré vám unikli, visia v Trénerovinách na TakUrčitee.sk.

Zostava Slovana vyzerá nádejne

Venovali sme sa aj hokejovému Slovanu. Napriek pochybnostiam, sprevádzajúcim off-season KHL sa belasí vyzbrojili takmer tuctom nových hráčov a jedným výborným mladým trénerom.

Vladimír Országh bude pracovať spolu s trénerom Čadom a hráčmi, ktorí by mali do Bratislavy prinávrátiť playoff.

V článku píšeme, že zostava vyzerá na papieri nádejne a ktovie, možno na ten papier dopíše generálny manažér klubu znova aj Miroslava Šatana.

Na hokejovú sezónu sa bratislavskí fanúšikovia tešia už v predstihu.

Massove efektné salto vbok

Je to presne týždeň odvtedy, keď die Mannschaft vyhrali v Riu FIFA World Cup™. Hráči sú už doma a futbal v krajine aktuálnych majstrov sveta vo futbale vystriedala tento víkend formula 1.

Hneď na štarte predviedol efektné salto vbok Felipe Massa po kolízii s Kevinom Magnussenom v prvej zákrute.

Nico Rosberg si bez väčších problémov pred zrakmi vedenia automobilky Mercedes prišiel do cieľa systémom štart cieľ pre svoje siedme víťazstvo v kariére.

Fernando Alonso pokoril na trati obidva Red Bully, ale vďaka odlišnej stratégii skončil Sebastian Vettel v cieli pred ním.

Zaujala aj stíhacia jazda Lewisa Hamiltona. Poškodil si pri nej svoje predné krídlo, ale jeho pneumatiky nevydržali naháňačku až do konca.

Aj tak výkon Angličana stačil na pódiové umiestnenie, aj keď len na najnižšiu priečku. V závere mu totiž skvele vzdoroval Fín Valtteri Bottas na Williamse.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Gól Podbrezovej bol v súlade s literou, nie duchom