Víkendový súhrn: Bieli baleťáci mali na mále

Futbalisti Realu Madrid vyhrali Ligu majstrov zaslúžene.
Futbalisti Realu Madrid vyhrali Ligu majstrov zaslúžene. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|26. máj 2014 o 11:15

V krátkosti to najdôležitejšie zo športové víkendu. Komentuje Bohumil Stejskal.

Športové dianie komentuje Bohumil Stejskal,

šéfredaktor Takurcitee.sk.

V Minsku sa majstrami sveta v ľadovom hokeji stali Rusi. Fíni jazdu, ktorá pripomínala slovenskú z roku 2012 nedotiahli do víťazného konca. Skvelý Rinne v bráne nestačil na presilu hviezdnych ruských útočníkov. Malkin aj Ovečkin dali gól, novým majstrom sveta pomohli vo finále najmä presilovky.

Z deviatich premenili štyri, boli hlavnou témou posledného zápasu turnaja. Zborná aj bez suspendovaného trénera Znaroksa dokázala, že na MS nemala konkurenciu. Najlepším hráčom bol vyhlásený Rinne.

Ako tradične bolo počas turnaja ohlásené zloženie skupín pre šampionát o rok. V Ostrave Slovensku prisúdili Fínsko, Rusko, USA, Nórsko, Bielorusko, Slovinsko a Dánsko. Ak vás tento rok boleli uši z rečí ako v hokeji neexistujú ľahkí súperi, počkajte o rok.

Real bol jednoducho lepší

Madridské finále Ligy majstrov pre seba v sobotu večer nakoniec získal Real. Hoci mali bieli baleťáci na mále, Sergio Ramos ich v tretej minúte nastaveného času zachránil. Hlavičkou vyrovnal na 1:1 a poslal duel do predĺženia. V ňom sa presadila kvalita Di Maríu, Balea a spol. Víťazný gól strelil rovnako hlavou Bale, články o tom, že sa tak oplatila predsezónna investícia, sú už napísané.

Päť dôvodov, prečo si Atlético nepoloží do vitríny k poháru za výhru v La Lige aj druhú trofej, našiel Samo Marec. Napísal o nich na TakUrčitee. Hoci to nebolo jednoduché, dospel k záveru, že Real bol jednoducho lepší.

Slovensko porazilo Čiernu Horu v prípravnom zápase v Senci 2:0. Góly Weiss ml., po nepodarenej penalte a Erik Jendrišek po podarenom protiútoku. Pred ani nie troma tisíckami divákov vo predvíkendovej pohodovej atmosfére vyhrali zverenci trénera Kozáka aj druhý zápas v kalendárnom roku. Znova o dva góly, dnes večer sa pokúsia o tretiu výhru v Petrohrade proti domácim Rusom.

O tom, ako sa taký zápas spolukomentuje, napísal na TakUrčitee Vlado Goffa. Píše okrem iného aj o tom, ako počas priameho prenosu síce chválil, koho mohol no aj tak dostal dve sms od dvoch rôznych prezidentov futbalových klubov. Jeden ho sprdol, že nemenovaný klub málo vyzdvihol a druhý priamo vyzval, aby som spropagoval aj jeho mužstvo.

Lacko využil šancu vypadnúť

Novinkou na tenisových grandslamoch je takmer plný zápasový program v nedeľu pred ich prvým týždňom. Ponúkajú tak slovenským tenistom možnosť vypadnúť ešte pred prvým pondelkom. Šancu využil Lukáš Lacko, na Roland Garros mal ale zdatného súpera. Roger Federer nemal zľutovanie napriek tomu, že Lukáš pochádza z rodnej krajiny jeho manželky Mirky. Nepustil mu ani set.

Oveľa pevnejšie držali svoje rakety v rukách slovenské tenisové slečny a dámy. Schmiedlová aj Hantuchová síce potrebovali na postup tri sety, obe si však zaslúžili po víťazných fiftínoch na mečbaloch účasť v druhom kole. Žiadne prekvapenie sa nekonalo medzi mužmi ani medzi ženami, antukový Grandslam sa tak môže dnes naplno rozbehnúť so všetkými favoritmi.

Vettel je až šiesty

Veľká cena Monte Carla, najpríťažlivejšie preteky Formuly 1 nesklamali ani tento rok. Lewisovi Hamiltonovi namerali v meste rýchlosť 290 km/h no ani to nestačilo na víťazstvo v pretekoch. Nico Rosberg bol rýchlejší o deväť sekúnd. O ďalších deväť prišiel do cieľa Ricciardo na Red Bulle a zaznamenal ďalšie pódiové umiestnenie.

Tešili sa aj v stajni Marussia, vďaka veľkému odpadu jazdcov zo stredu poľa prvýkrát vo svojej histórii bodovali. Úradujúceho majstra sveta Sebastiana Vettela trápili technické problémy a k 45. Doterajším bodom si žiadne nepridal. V celkovom hodnotení je zatiaľ až šiesty, spolu s tímovým kolegom Ricciardom majú menej bodov, ako slabší z jazdcov Mercedesu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Bieli baleťáci mali na mále