Lakeť v tvári. Hráč Banskej Bystrice skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici

(Autor: Instagram, Tomáš Reky Rekeň, HC O5)
Ivan Mriška|25. mar 2021 o 11:30

Marek Sloboda musel podstúpiť operáciu.

AKTUALIZOVANÉ O 16:35

TRENČÍN, BANSKÁ BYSTRICA. Play off hokejovej Tipos extraligy sa začalo zostra.

V úvodom osemfinále medzi Trenčínom a Banskou Bystricou došlo k viacerým tvrdým zákrokom.

Najhoršie zranenie utrpel útočník Banskobystričanov Marek Sloboda, ktorý po údere lakťom do tváre od Kruisa Reddicka zostal ležať na ľade a na striedačku mu museli pomáhať lekári.

„Prinajmenšom hraničný zákrok. Sloboda to mal ťažké, súpera nemohol vidieť napriek tomu, že bol v držaní puku,“ hovorili komentátori.

Podľa našich informácií utrpel Sloboda otras mozgu a má zlomený nos.

„Zostáva v trenčianskej nemocnici, kde sa podrobil operácii. Utrpel zranenia oka, podočnicového oblúku a skeletu tváre. Je nepravdepodobné, že sa vráti do play off, pretože tie zranenia sú vážne,“ uviedol pre Sportnet manažér HC 05 Banská Bystrica Andrej Sliacky, podľa ktorého sa v prvom osemfinále hralo mimoriadne tvrdo.

„K vyraďovacím zápasom to patrí, no rozhodcovia boli veľmi benevolentní. Niektoré zákroky na našich boli viac než tvrdé, no Trenčanom vylúčili v celom zápase iba jedného hráča,“ dodal.

Všetko sa to udialo ešte v prvej tretine, Kanaďan nedostal od hlavných rozhodcov Milana Nováka a Petra Stana ani dve minúty.

„Bolo to pre nás doma ťažké. Máme osemročného syna, Marekovho brata. Keď to videl, všetci sme sa rozplakali,“ povedal pre MY otec Mareka Slobodu.

„Ešte som s ním nevolal, hovoril som len s doktorom. Keď vám vezú syna do nemocnice a vy viete len útržky, je to náročné.

Ten zákrok bol na kriminál. Keby sa to stalo v USA, rozhodcu dištancujú. Verím, že aj u nás to bude mať následky. Rozhodca môže byť dobrý chlapec, ale aj keď zrazíte chodcu na prechode, musíte niesť následky,“ doplnil.

Napínavý zápas nakoniec vyhral domáci Trenčín 4:3 po predĺžení. Druhý súboj je na programe dnes o 17.00. Séria sa hrá na tri víťazné zápasy.

„Marek Sloboda má po faule zlomeninu v tvári. Tento faul zostal nepotrestaný, čomu vôbec nerozumiem.

Škoda, že sme neskôr nedali gól z nájazdu. Nemôžeme preto pomýšľať na víťazstvo. Odohrali sme celkom dobrý zápas, no žiaľ, nedokázali sme zvíťaziť. Sériu chceme vyrovnať,“ povedal pre RTVS Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice.

„Bolo dôležité, že sme sa nepoložili za stavu 0:2. Snažili sme sa hráčov upokojiť, aby hrali to, čo sme si povedali. Dokázali sme zápas doviesť aspoň do predĺženia, v nájazdoch nás podržal brankár Valent. Toto je dôležité víťazstvo,“ hodnotil tréner Trenčanov Ján Pardavý.

Reddickovi pozastavili činnosť

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) nakoniec útočníkovi Dukly Trenčín Kruisovi Reddickovi pozastavila činnosť.

Verdikt platí s účinnosťou od 25. marca.

Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Lakeť v tvári. Hráč Banskej Bystrice skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici