Vicemajster nevzdáva boj o prvú štvorku

Maroš Baláž. V streľbe sa mu snaží zabrániť Adamčík.
Maroš Baláž. V streľbe sa mu snaží zabrániť Adamčík. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|9. mar 2010 o 00:00

Košickí hádzanári akoby sa snažili v posledných kolách základnej časti získať späť, čo predtým doma veľkodušne rozdali. Stále ešte nestratili šancu skončiť v prvej štvorke, avšak nemajú to už vo svojich rukách.

Napriek tomu nehádžu flintu do žita a snažia sa vydolovať čo najviac bodov v zostávajúcich kolách.

KOŠICE. Na svojom konte majú v tomto roku štyri z desiatich, keď vyhrali nad Hlohovcom a Považskou Bystricou. Tá v ostatnom kole bola viac ako odovzdaným súperom a domov odchádzali jej hráči s deväťgólovou prehrou 31:40. Svoj podiel na vysokom víťazstve 1. MHK Košice mal Maroš Baláž, ktorý sa v prvom polčase presadzoval nielen z hry, ale hlavne zo sedmičiek. Východniarom v tabuľke patrí šiesta priečka, na ktorej by nechceli zostať po základnej časti.

V obrane toho veľa nenahral

Po zranení sa postupne dostáva do formy, ale stále to ešte nie je podľa jeho predstáv. Aj preto ho tréner do obrany príliš neposiela, jeho miesto zastáva Petraško. Na Považskú Bystricu nemajú zverenci trénerskej dvojice Ján Hruščák - Ján Kolesár najlepšie spomienky a stále ich ešte mrzí domáca prehra s nimi. "Chceli sme vyhrať, aby sme nestratili šancu bojovať o prvú štvorku. Cesta k nej vedie hlavne cez víťazstvá. Považská ma vyrovnaný káder, preto sme takýto priebeh duelu neočakávali. Skôr že sa budeme ťahať za prsty o každý gól. Pomohli nám viacerými vylúčeniami a hádzali sme do prestávky aj dosť sedmičiek," hovorí na margo duelu Maroš Baláž.

Sedmičky bral ako povinnosť

Košickí hráči sa pomalšie dostávali do zápasu a na hre bolo badať nervozitu a nedarilo sa ani Boháčovi v bránke. Postupne to zo seba dostali a získali aj vďaka spomínaným sedmičkám osemgólový náskok. Hoci ho neskôr stratili, predsa len nestratili pevnú pôdu pod nohami a zase súpera držali na dištanc. "Vedeli sme, s akou obranou nastúpia, no trvalo nám dlhšie, pokiaľ sme sa s tým vysporiadali. Tréner zobral oddychový čas, aby sme sa trocha zrovnali a hlavne hrali to, čo sme si povedali. Pri sedmičkách som si veril, ale hlavne musím poďakovať spoluhráčom, ktorí ich vybojovali. Mojou povinnosťou bolo ich úspešne premeniť, čo sa aj stalo," dodal jedenásťgólový strelec ostatného duelu košických hádzanárov. Tí po troch prehrách majú na svojom konte dve výhry, ktoré by podľa slov M. Baláža nemali byť posledné. Už zajtra hostia predposlednú Trnavu. "V kabíne je dobrá nálada a nik si nepripúšťa nejaké zakolísanie. Bude to iste iný zápas ako predchádzajúce dva," dodal M. Baláž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vicemajster nevzdáva boj o prvú štvorku