Veľký zimný výpredaj zrejme MFK Košice nechystajú

Blažej Podolák. Na skromnejšie Vianoce si už zvykol.
Blažej Podolák. Na skromnejšie Vianoce si už zvykol. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|30. nov 2011 o 00:00

Na skromnejšie Vianoce si už v Čermeli zvykli. Futbalistom MFK Košice Ježiško v posledných rokoch veľa darčekov nenosí. A keď ich rozbalia, vždy nájdu vo vnútri to isté - pripomienku, že majú záchranárske starosti.



KOŠICE. Tentoraz však bude pri štedrovečernom stole predsa len trochu veselšie, lebo cena ich akcií na corgoňligovej burze je za posledné tri roky najvyššia. Aj keď osemnásť bodov na lepšie ako 10. miesto v dvanásťčlennej tabuľke nestačilo.

„Samozrejme, ani to nie je nejaký ohromujúci výsledok, aj keď je to lepšie ako predtým. To ma teší, ale stále si ešte nemôžeme povedať, že jarnú časť ligy v pohode odohráme a nebudeme mať problémy so záchranou. No na to som si už zvykol,“ nečakal veľké prekvapenie pod stromčekom ani prezident MFK Košice Blažej Podolák.

Aj keď šéfuje klubu, ktorý sa v posledných rokoch nedokáže zbaviť nálepky „kandidát na zostup“, predsa môže mať z ligového mužstva po tejto polsezóne lepšie pocity. Jeho účinkovanie ohodnotil priemernou známkou.

„Mali sme krátku prípravu na novú sezónu, pretože nám odišiel celý realizačný tím, a ja som musel riešiť otázku nového trénera. Laco Šimčo musel zrušiť dovolenku, aby sa s mužstvom mohol pripraviť na jesennú časť ligy. Napriek týmto problémom sme mali začiatok súťaže celkom dobrý. Treba však povedať, že v štyroch či piatich zápasoch sme o body prišli zbytočne. Potom nastal trošku útlm, keď sme mali také zápasy, v ktorých sme hrali jeden polčas dobre a druhý zle, ale našťastie v záverečnej fáze ligy sme sa dostali do stabilnejšej formy a prišli aj dobré výsledky. Vzhľadom na to, že máme mladý káder, a že náš tréner po prvýkrát vedie corgoňligové mužstvo, hodnotím účinkovanie nášho mužstva po prvej polovici súťaže na trojku.“

Na jar to bude iná súťaž

Tréner Šimčo je odhodlaný pobiť sa na jar aj o lepšiu známku.

„Ale nebude to mať ľahké, pretože na jar je to trošku iná súťaž. Bude v nej viac nervozity, viac napätia, každý sa bude snažiť o body ešte viac ako doteraz. Veľa bude závisieť aj od zimnej prípravy, a či náš káder zostane pokope, kto z mužstva odíde, kto doň príde. Aj z tohto pohľadu to bude mať tréner Šimčo ešte ťažšie ako na jeseň,“ sľubuje mu prezident MFK, že do konca súťaže sa na lavičke ešte poriadne zapotí.

Na sústredenie sa ide makať

V minulej sezóne mužstvo s trénermi „vypotilo“ záchranu, aj keď zimná príprava nebola celkom podľa ich predstáv. Padlo herné sústredenie v „teplejšom“ zahraničí, a Košičania absolvovali iba niekoľko zápasov v domácom prostredí a bližšom okolí.

„Aj teraz máme pripravený v podstate podobný scenár, ktorý by však tentoraz malo obohatiť aj to herné sústredenie, buď v Turecku alebo na Cypre. Prirodzene, ak sa nám podarí nájsť sponzora, ktorý by to zafinancoval.“

A čo tak Dubaj, o ktorom chlapci vtipkujú? „Môžu tam ísť, ak si to zaplatia,“ pousmial sa prezident. „My nie sme amatéri ako Myjava, ktorá tam ide na výlet. Na sústredenie sa ide makať, nie oddychovať...“

Otázkou je, kto tú „makačku“ z Košičanov v Turecku či na Cypre podstúpi. Nechystá sa náhodou v Čermeli veľký zimný výpredaj?

„Bodaj by ste mali pravdu, že by sme ho mohli uskutočniť, čím by sme si vyriešili rozpočet na celú sezónu. Ale zrejme k tomu nedôjde, pretože pre väčšinu klubov je zaujímavejšie až letné prestupové obdobie,“ pochybuje Blažej Podolák, že by v zime mohli Košičania zatriasť plnším mešcom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľký zimný výpredaj zrejme MFK Košice nechystajú