Veľké trápenie Prešova, Teplica namiešal víťazný betón

Prvý gól. Brankár Spišiakov Pavol Smik pustil za svoj chrbát len jeden gól (na snímke). Potom už padali góly len do prešovskej brány.
Prvý gól. Brankár Spišiakov Pavol Smik pustil za svoj chrbát len jeden gól (na snímke). Potom už padali góly len do prešovskej brány.
Sportnet|4. okt 2013 o 00:00

Neuveriteľne zlá séria zverencov Kohutiara pokračuje tri zápasy po sebe, v tabuľke sú na poslednej priečke.

Neuveriteľne zlá séria zverencov Kohutiara pokračuje tri zápasy po sebe s jedným gólom a sú v tabuľke na poslednej priečke. Spišiaci konečne využili gólové šance.

PREŠOV. Ťahákom siedmeho prvoligového kola bolo východniarske derby na prešovskom ľade. Vzhľadom na postavenie v tabuľke tento súboj divákov príliš nenadchol. Po stretnutí domáca pokladníčka len smutne zahlásila 144 predaných vstupeniek.

Dobre betónovali, ale aj útočili

Najvernejší fanúšikovia prešovského hokeja očakávali jednoznačnú záležitosť zverencov trénera Branislava Kohutiara. Ten pred rokom pôsobil v juniorskom tíme Spišiakov, a tak väčšinu hráčov mal detailne zmapovaných.

Od začiatku to všetko vychádzalo podľa predstáv. Guntáš v presilovke piatich proti trom parádne trafil, ale o minúty z ojedinelého protiútoku Ištocy pohotovo vyrovnal. A od tohto momentu akoby Prešovčania zabudli hrať hokej.

Spišiaci hrali svoju hru z predošlých zápasov – dobre bránili, kombinovali a každú situáciu využili na zaútočenie. Momentálne jeden z najväčších talentov spišskonovoveského hokeja Matej Giľák upravil v polovici zápasu na 2:1 a všetky nádeje domácich pochoval v 58. min. Radovan Cútt gólom na konečných 3:1.

„Poriadny betón si u nás namiešal!“ boli prvé pozápasové slová trénera Branislava Kohutiara smerom k bývalému trénerskému kolegovi Michalovi Teplicovi.

„Už v treťom zápase sa prejavuje strelecká nemohúcnosť. Nervozita sa lepí na hokejky. S jedným gólom nemôžeme zvíťaziť. Chýba ľahkosť a pokoj na našich hokejkách. Spišiaci „betónovali“ a vyrážali do rýchlych protiútokov. Boli efektívnejší a strelili viac gólov,“ smutne skonštatoval tréner Prešova Branislav Kohutiar.

Proti svojim

V domácom drese sa objavilo viacero hráčov pôsobiacich minulú sezónu na Spiši. Najviac si musel dávať pozor výborne chytajúci Pavol Smik na Branislava Krempaského.

„Tretí zápas nevieme streliť gól. Pred zápasom som mal zvláštne pocity, ale potom to opadlo. K hre svojich kamarátov môžem povedať len jedno – sympatický výkon,“ povedal útočník Prešova Boris Krempaský.

Veľká motivácia

Pred zápasom v Prešove nemali Novovešťania na svojom konte víťazstvo v riadnom hracom čase.

„Derby bolo vyrovnané. V prvej tretine mali Prešovčania viac z hry. Postupne sme nielen skóre, ale aj hru vyrovnali. V druhej časti sme začali viac korčuľovať a vytvárať si šance, ktoré sme konečne využili. Toto víťazstvo 3:1 má obrovskú hodnotu, lebo teraz nás čaká sedem zápasov vonku. Pre hráčov je to veľká motivácia. Od začiatku sezóny nehráme zle. Vyrovnané partie sme hrali doma s Bardejovom či Senicou. Konečne to vyšlo,“ uviedol po zápase s Prešovom tréner HK Spišská Nová Ves Michal Teplica.

Dobre naladení Spišiaci sa v nasledujúcom kole predstavia v Trnave. Poslední Prešovčania hrajú na ľade prvého Bardejova.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľké trápenie Prešova, Teplica namiešal víťazný betón