Vedenie MFK Rožňava je na odchode

Hľadá sa nový prezident. Tribúna rožňavského štadiónu dostala konečne novú strechu. Nájde sa aj nový prezident?
Hľadá sa nový prezident. Tribúna rožňavského štadiónu dostala konečne novú strechu. Nájde sa aj nový prezident? (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|22. jún 2012 o 00:00

Súčasné vedenie SP MFK Rožňava veľmi intenzívne uvažuje o odchode. Príčin je viacero.

Aj keď sa SP MFK Rožňava rozlúčila so sezónou domácou prehrou, záchrana sa aj tentoraz podarila. Napriek tomu však súčasné vedenie veľmi intenzívne uvažuje o odchode. Príčin je viacero.

ROŽŇAVA. Úvahy o odchode avizoval prezident SP MFK Rožňava Jaroslav Strelka už skôr. Stále sa to však nejako utriaslo. Teraz je to však iné.

„Vo funkcii som už štyri roky a vychytil som krízové obdobie. Na chod klubu treba okolo 70– tisíc eur a spolu so súčasným vedením tento rozpočet naplniť nevieme. Aj z tohto titulu to chceme prenechať niekomu, kto to bude vedieť,“ uviedol prezident SP MFK Rožňava Jaroslav Strelka.

Prihlášky, ktoré bolo treba poslať na VsFZ do stredy, samozrejme, poslali. „Žiaci sú prihlásení do I. ligy, dorast do IV. ligy, áčko do IV. ligy a prípravka do I. ligy,“ upresnil J. Strelka.

„Druhý júlový deň je aktív ŠTK VsFZ. Tam by som ešte išiel, pretože predpokladám, že nové vedenie ešte dovtedy nebude. Verím však, že do polovice júla by už o tom mohlo byť rozhodnuté, aby sme mali komu odovzdať agendu.“

Odstupujúce vedenie okrem J. Strelku tvorili ešte P. Džačár, S. Prcúch, O. Fabian a P. Béreš. Spolu s nimi odstupuje aj tréner Š. Kossuth. „Bude už na novom vedení, či ho osloví. Nevylučujem však možnosť, že bude pokračovať ďalej,“ upresnil J. Strelka.

Kolísavá sezóna

Týmto prívlastkom hodnotil J. Strelka uplynulú sezónu. „Raz som si myslel, že je už dobre, potom bolo zasa zle. Tak ako sme skončili tretí od konca, mohli sme byť tretí od vrchu. Mimo pár zápasov sme v ostatných prehrávali len tesne,“ povedal J. Strelka.

Na jar sa mužstvo posilnilo o pár hráčov, no nie vždy to bolo na osoh. „Sú to výborní futbalisti, no nie do tohto kolektívu. Nešla nám súhra tak, ako sme si predstavovali. Nevedeli sme ich patrične zabudovať do kolektívu. Mysleli sme si, že okolo pevnej osi brankár L. Šalamon, O. Vysoký, Z. Breuer, B. Kuzma a F. Pollák vytvoríme mužstvo. Žiaľ, nepodarilo sa to,“ priznal J. Strelka.

Sám vidí veľký problém v tom, že sa nepodarilo vytvoriť v mužstve tímového ducha.

„Počas tých štyroch rokov, čo som vo funkcii, sme nevedeli dať mužstvo dohromady. Nedarilo sa nám vytvoriť súdržný kolektív. Kvality hráčov sú nesporné, uplatnili by sa aj v II. lige, no my sme ich nevedeli dať dokopy. Kedysi hráči tvorili partiu, aj mimo ihriska sa stretávali, nielen na tréningoch. Mimo Braňa Kuzmu nám chýbali hráči, ktorí by ostatných dokázali strhnúť,“ vysvetlil J. Strelka.

Chýbala iskra

To sa ukázalo aj v zápasoch, keď veľmi záležalo na tom, ako zahrali F. Pollák a B. Kuzma, či budú môcť nastúpiť O. Vysoký a Z. Breuer.

„Od toho sa odvíjala naša futbalová stratégia. Aj keď tréner robil, čo mohol, no bojoval s neserióznosťou hráčov,“ uviedol J. Strelka.

Na jeseň Rožňavčania stratili doma 17 bodov, čo sčasti kompenzovali bodmi zvonku, na jar sa to obrátilo. Okrem jedného zápasu doma všetky vyhrali. No z ihrísk súperov prinášali len góly.

„Mužstvo vonku nemalo iskru. Ani raz sme necestovali v kompletnej zostave. Vyvrcholilo to v predposlednom kole, keď sme cestovali s polovicou hráčov z béčka. Prístup hráčov k zápasom vonku bol biedny,“ uzavrel J. Strelka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vedenie MFK Rožňava je na odchode