Väčšina hokejistov je sklamaná z vedenia NHL

TASR|17. feb 2005 o 15:56

New York 17. decembra (TASR) - Reakcie väčšiny hokejistov na zrušenie sezóny 2004/2005 v zámorskej NHL sa podobajú v tom, že vyjadrujú sklamanie z postoja ...

New York 17. decembra (TASR) - Reakcie väčšiny hokejistov na zrušenie sezóny 2004/2005 v zámorskej NHL sa podobajú v tom, že vyjadrujú sklamanie z postoja vedenia profiligy. Čech David Výborný naopak kritizuje stratégiu svojich zástupcov, teda Hráčskej asociácie NHL.

Bill Guerin, krídelník Dallasu: "Myslím, že každý je tak trochu v šoku. Pre mňa to znamená obrovské rozčarovanie a v tejto chvíli asi ešte presne nedokážeme odhadnúť množstvo škody, ktorú spôsobí zrušenie ročníka."

Dominik Hašek, brankár Ottawy: "Pre hokej je to veľmi smutný okamih. Môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že únia spravila od začiatku výluky pre otvorenie sezóny maximum."

David Výborný, útočník Columbusu, momentálne hráč Sparty: "Už som nepočítal s tým, že sa sezóna začne. Som však sklamaný krokmi hráčskych odborov. Ak bol problém len v šiestich miliónoch, so stratégiou ústupkov sa malo začať skôr a NHL sa mohla hrať od novembra."

Steve Yzerman, kapitán Detroitu: "Napriek zrušeniu sezóny o rozlúčke s hokejom ešte neuvažujem. Rozhodnúť sa v tomto momente nie je aktuálne. Vyzerá to tak, že na premýšľanie budem mať dosť času."

Steve Reinprecht, útočník Calgary: "Po vyhlásení komisára NHL som ostal prekvapený. Vôbec som nerozmýšľal nad možnosťou, že sa to naozaj môže stať.

John-Michael Liles, reprezentant USA, v súčasnosti hráč nemeckého Iserlohnu: "Ťažko sa počúvalo, čo Bettman oznámil. Hráčska asociácia ponúkla všetko, čo mohla a pri predstave, že sme boli vzdialení od dohody 6,5 miliónov dolárov, je to ešte bolestivejšie."

Bob Boughner, obranca Colorada: "Od začiatku lockoutu Bettman spolu s majiteľmi klubov plánoval vyvinúť na hráčov finančný tlak a zlomiť tak jednotnú úniu."

Roberto Luongo, brankár Floridy: "Vedenie ligy nás celý čas vodilo za nos. Už dávno chceli, aby sme nenastúpili ani na jeden zápas."

Trevor Linden, center Vancouveru a prezident NHLPA: "Očakávané sa stalo realitou. Obe strany však musia čo najskôr opäť zasadnúť za spoločný stôl, aby sa neopakoval rovnaký scenár v ďalšej sezóne."

ms ph

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Väčšina hokejistov je sklamaná z vedenia NHL