V úvodných pretekoch Svetového pohára Vala so Slučikom štvrtí

TASR|15. apr 2011 o 17:39

Štvrtú priečku vybojovali v úvodných pretekoch Svetového pohára zjazdárov na divokej vode desaťnásobní majstri sveta.

SORT. Štvrtú priečku vybojovali v úvodných pretekoch Svetového pohára zjazdárov na divokej vode desaťnásobní majstri sveta Vladimír Vala - Jaroslav Slučik. V perejách pyrenejskej rieky Noguera Pallaresa boli od nich v španielskom Sorte rýchlejší jedine dve lode Francúzov a Nemci.

V Sorte, kde sa vlani uskutočnili majstrovstvá sveta a ktoré dopriali slovenským reprezentantom štyri medaily, z toho tri Valovi - Slučikovi, vládlo teplé letné počasie a Vala so Slučikom sa nádejne naštartovali. "Začali sme svižne, v podstate veľmi dobre, no potom sa mi rozlepilo pádlo a už to nebolo ono," komentoval výkon Jaroslav Slučik. "Po štarte na medzičase sme strácali dve sekundy a dole pätnásť, takže smola, bolo jasné, že rozlepené pádlo nás dosť pribrzdilo. Presvedčili sme sa však, že máme na absolútnu špičku a že sme prípravu ladili správnym spôsobom. Rozlepené pádlo spôsobilo, že som sa dobre necítil, loď som nemohol dobre ovládať, jednoducho, nebolo to ono, ešte dobre, že sme došli do cieľa."

Štart klasického zjazdu z "Pla de la Moleta" do Rialpu neďaleko mestečka Sort meral 6,6 km a nepríjemný okamih sa stal Jaroslavovi Slučikovi na začiatku trate, do prvého medzičasu pádlovali sľubne, potom už len zachraňovali situáciu. "Natrénovali sme dostatočne a ja len dúfam, že na najbližšom vrchole, májových majstrovstvách Európy v srbskom Kraljeve, sa ukážeme opäť v medailovom svetle," dodal zadák v lodi Jaroslav Slučik. "Pádlo sa mi v doterajšej kariére ešte nikdy nerozlepilo, je to naozajstná smola, asi som pri tréningu s ním niekde buchol. V samotných pretekoch som pocítil, že som o niečo, asi kameň zavadil, čo spôsobilo, že nevydržalo, aj keď bolo úplne nové."

Do Sortu vycestovali zo slovenských zjazdárov jedine Vala so Slučikom, ktorí sa predstavili vo Svetovom pohári po dlhšom čase, keď finančné problémy spôsobili, že dva roky na pohárovej scéne chýbali.

Výsledky

dlhý zjazd

C2: 1. Brodiez - Le Clezio 21:58,33, 2. Cordier - Bar (obe Fr.) 22:03,78, 3. Brücker - Weber (Nem.) 22:07,64, 4. Vladimír Vala - Jaroslav Slučik (SR) 22:13,96 dd

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V úvodných pretekoch Svetového pohára Vala so Slučikom štvrtí