V tréningovom zápase povinná výhra Dukly

Prvá hviezda zápasu. Martin Opatovský na Považí nazbieral tri body.
Prvá hviezda zápasu. Martin Opatovský na Považí nazbieral tri body. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|10. dec 2013 o 00:00

Pri chuti bol hlavne M. Opatovský, ktorý mal prsty v troch góloch. Najbližšie tri zápasy hrajú doma.



MICHALOVCE. Prvoligové domáce mužstvá boli na Mikuláša k hosťujúcim mimoriadne štedré. V piatkovom 26. kole im totiž darovali všetky body.

Zvonku si priviezli plný bodový zisk aj hokejisti Michaloviec, ktorí zvíťazili na ľade Považskej Bystrice 4:2 (1:0, 2:1, 1:2). Proti tímu z Považia sa im v tejto sezóne darí, pretože ho dokázali zdolať aj v treťom vzájomnom zápase.

Cenné body

Na Považí to bol súboj tímov, ktorí v predchádzajúcom kole zaknihovali dvojciferné výsledky. Kým Dukla doma Prievidzi jedenásť gólov dala, Bystričania toľko gólov v Bardejove dostali.

„Bol to presne taký zápas, aký sme aj čakali. Po dlhšej ceste nám chvíľu trvalo, kým sme sa rozohrali, ale potom sa nám podarilo dať nejaké góly a keď sme už viedli 4:1, bolo rozhodnuté. Súperovi sa síce ešte podarilo znížiť, no dvojgólové vedenie sme si už ustrážili,“ povedal Martin Opatovský, podľa ktorého duel proti HK 95 pripomínal skôr tréning ako „majstrák“.

„Tam je špecifické prostredie, ľudí bolo asi šesťdesiat. Niekedy je na našom tréningu viac divákov, ako tam počas zápasu. Sú to však pre nás cenné body, lebo Považská doma nehrá najhoršie, o čom sme sa párkrát presvedčili aj v minulosti, keď sme tam neuspeli,“ pokračoval útočník Michaloviec, ktorý v piatok zaznamenal tri kanadské body za dva góly a jednu asistenciu.

Priblížiť sa k čelu tabuľky

Vyzerá to tak, že zverenci trénera Ladislava Spišiaka sa pomaly dostávajú do formy, čo potvrdzujú výsledky v posledných zápasoch. V piatich súbojoch nazbierali až 12 bodov a upevnili si tak štvrtú priečku v tabuľke.

„Bolo by dobré, keby sme sa konečne rozbehli a tých víťazstiev v rade bolo viac. Do Vianoc nás čaká ešte niekoľko zápasov a chceli by sme získať čo najviac bodov, aby sme sa priblížili k prvej trojke,“ hovoril odchovanec Trenčína.

Pred Duklou sú teraz tri domáce duely (so Spišskou Novou Vsou, Topoľčanmi a Senicou), ten prvý je na programe už zajtra.

„Aj keď mužstvá pred v tabuľke pred nami majú náskok, môžeme ešte na tretie miesto siahnuť. Nikde nie je napísané, že títo súperi budú stále vyhrávať. Je to škoda, že nám odskočili na toľko bodov, my sme však zaváhali s tými celkami, s ktorými sme mali vyhrávať, a to nás stálo lepšie postavenie v tabuľke,“ dodal skúsený 38-ročný útočník.

Kmiť bez registračky

Stretnutie na Považí nedohral útočník HK Dukla Jaroslav Kmiť. Oporu michalovského tímu poslal rozhodca Píšťanský predčasne pod sprchy v 54. minúte po tom, čo sa pobil v domácim Lukášom Dubeňom. Na tom by nebolo nič neobvyklé, keby mu arbiter neodobral registračný preukaz, keďže ležiaceho protihráča ešte údajne kopol do hlavy. Michalovčania podali proti tomu odvolanie, podľa nich Kmiť nič také úmyselne neurobil. Teraz čaká na trest, isté je, že zajtra proti Spišiakom nenastúpi.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V tréningovom zápase povinná výhra Dukly