V skoku o žrdi žien Isinbajevová so svetovým rekordom

TASR|25. aug 2004 o 00:16

Atény 24. augusta (TASR) - Infarktovú bodku za utorňajším večerom udelil ruský súboj dvoch velikánok v skoku o žrdi Jeleny Isinbajevovej a Svetlany Feofanovovej.


Isinbajevová (foto REUTERS) po zvládnutí latky na 485 cm, ktoré definitívne znamenali titul olympijskej šampiónky, si trúfla aj na svetový rekord 491 cm, o 1 cm lepší ako jej vlastný z júla v Londýne, a hneď na prvý pokus ho aj zdolala. Za striebrom si úradujúca majsterka sveta Feofanovová skočila na 475 cm zvládnutých na 2. pokus a za bronzom Poľka Anna Rogowská so 470 cm.

Isinbajevovej pevné nervy boli obdivuhodné. Po nevydarenom pokuse na 470 cm si ďalšie odložila na 475 cm a keď aj na tejto výške bola raz neúspešná, latku si zdvihla na 480 cm a aj ich pokorila. Na 1. pokus zdolala rozhodujúcich 485 cm, ktoré prinútili jej krajanku Feofanovovú zariskovať a trúfnuť si s jedným ušetrným pokusom na 490 cm, no neúspešne. Dvadsaťdvaročná Isinbajevová, zlatá tohto roku na HMS v Budapešti a bronzová vlani na MS v Paríži, už sama v súťaži ukázala, prečo si vyslúžila prívlastok ďBubka v sukniď a s bravúrou, značnou rezervou, utvorila na 491 cm svetový rekord. Až do OH v Aténach sa ruské hviezdne duo mohlo v predchádzajúcich 2,5 roka pochváliť so 17 svetovými rekordami, po utorkovom večere sa zvýšili na číslo 18. Z bronzu sa radovala Poľka Rogowská, ktorá zažívala ťažké chvíle na 455 cm, zdolala ich na 3. pokus a 465 i 470 cm zvládla hneď na prvý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»V skoku o žrdi žien Isinbajevová so svetovým rekordom