V šarišskom derby rozhodla jedenástka

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: Peter Cingeľ)
Sportnet|13. aug 2013 o 00:00

Vo štvrtom kole druhej futbalovej ligy zaujalo derby Prešovského kraja, Tatran Prešov vyhral nad Partizánom Bardejov 1:0.

Vo štvrtom kole druhej futbalovej ligy zaujalo derby Prešovského kraja, Tatran Prešov vyhral nad Partizánom Bardejov 1:0 gólom z pokutového kopu v závere stretnutia. Blízko k svojmu prvému úspechu mal Dragan Andrič, tentoraz minul cieľ, no bratia Ján a Lukáš Zápotokovci si do kolónky nositeľov žltých kariet pripísali ďalšie mínusové ocenenia.

PREŠOV. Domácich fanúšikov asi druholigový duel príliš nezaujal, a tak v hľadisku boli dosť viditeľní sympatizanti Partizána.

Tí sa však nedočkali gólu do domácej siete a v závere museli znášať trpkosť prehry po strele zo značky pokutového kopu.

Aj keď sa viac hralo na polovici Bardejova, tam dochádzalo k osobným súbojom o zvládnutie priestoru.

Predsa len domáci sa dostali na dostrel z Kopačky Dolného i Nworaha, ale najmä v 37. min., keď brankár Čikoš-Pavličko sa blysol perfektným reakčným momentom.

Aj Grohoľ sa pokúšal prekvapiť brankára, no mieril nad. Partizán hral disciplinovane v defenzíve a čakal na príležitosť do brejku.

Prišli dve, v ich koncovke bol legionár Andrič, najmä jeho druhý pokus tesne minul bránu Tatrana.

Keď sa už zdalo, že siete zostanú napnuté do konečného hvizdu, prišlo k zaujímavej situácii v pokutovom území Partizána.

L. Zápotoka nešetril v súboji nedávneho spoluhráča Nworaha, ten po súboji o loptu skončil na trávniku a bol z toho pokutový kop. Poliaček ho s istotou premenil za tri body.

Kormidelník Partizána Rastislav Kica ocenil stretnutie na slušnej úrovní, no zvýraznil dva momenty, ktoré zaujali nielen jeho.

„Chceli sme Tatran potrápiť, no pokazili sme veľa lôpt vo finálnej fáze a do koncovky sme sa takmer nedostali. V defenzíve sme zahrali celkom slušne. Aj keď sme poznali Nworaha, robil nám najväčšie problémy, no dokázali sme ho ustrážiť. Po prestávke nás domáci na chvíľu zatlačili, no potom sme mali stred poľa. Škoda dvoch príležitostí Andriča, bol by sa lámal zápas a viedol niekam inam. K pokutovému kopu sa nebudem vyjadrovať, nech si spytuje svedomie hlavný rozhodca.”

Domáci lodivod Jozef Kostelník ocenil hodnoty súpera a zvýraznil, že dosiahli veľké víťazstvo.

„Ťažšie sme sa presadzovali, hostia zhusťovali priestor pred svojou bránou. Za víťazstvom sme išli do konca, v takých zápasoch sa tvorí charakter mužstva i hráčov.”

Štatistika

Prešov – Bardejov 1:0 (0:0)

Gól: 86. Poliaček (11 m). ŽK: Zbinovský, Nworah – L. Zápotoka, J. Zápotoka, Hanuščák, Palša. Rozhodoval Kozák pred 1 380 divákmi.

Tatran: Talian – Krajnik, Papaj, Dolný (77. Poliaček), Leško (77. Šafranko), Nworah (90. Hruška), Zbiňovský, Katona, Bartek, Hatok.

Partizán: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Staš, Palša, S. Kica, L. Zápotoka, Grohoľ (88. Cuprišin), J. Zápotoka (78. Kihajdík), Dzúrik, Azevedo, Andrič (88. Pisárik).

šč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V šarišskom derby rozhodla jedenástka