V Rusku sa boj o titul zúžil na dvojicu Spartak - Zenit

SITA|22. okt 2007 o 14:52

MOSKVA 22. októbra (SITA) - Tri kolá pred koncom aktuálnej sezóny ruskej najvyššej futbalovej súťaže sa boj o ligový trón zúžil už iba na dva tímy. Rozhodli o tom predovšetkým dva duely víkendového 27.

kola. V sobotu najskôr v priamom súboji o popredné priečky tabuľky zvíťazil v moskovskom derby na Štadióne v Lužnikách Spartak nad FK 3:1 a o deň neskôr si Zenit Petrohrad v zostave aj s dvoma slovenskými reprezentantmi - brankárom Kamilom Čontofalským a obrancom Martinom Škrtelom, poradil s tímom Chimki pomerne jednoznačne 4:1, hoci prehrával 0:1. Spartak a Zenit majú momentálne na čele tabuľky zhodne 52 bodov, pričom Petrohradčania majú lepšie skóre, no pre Spartak hovoria lepšie vzájomné zápasy. Tretí je aktuálne FK Moskva, ktorý na vedúce duo stráca už šesť bodov a z reálneho pohľadu už stratil šancu na titul.

Zenit do konca ligovej súťaže ešte zavíta na trávnik Spartaku Nalčik, na domácej pôde bude hostiť FC Moskva a v poslednom dueli sa predstaví na ihrisku Saturnu Moskovská oblasť. Spartak Moskva čakajú stretnutia proti Saturnu Moskovská oblasť (vonku), FK Rostov na Done (doma) a Dinamu Moskva (doma).


Nachádzate sa tu:
Domov