V Rožňave sa diváci gólu nedočkali

Remíza. Súboj sa skončil bez gólov.
Remíza. Súboj sa skončil bez gólov. (Autor: Karol Csobádi)
Sportnet|20. okt 2014 o 00:00

V sobotňajšej predohrávke hostili štvrtoligisti Rožňavy súpera z Veľkého Folkmara.

Zadné rady v oboch táboroch pracovali spoľahlivo, a tak sa zrodila bezgólová remíza i keď domáci mali niekoľko šancí volajúcich po góle.

ROŽŇAVA. Po domácom víťazstve nad Spišskými Vlachmi, zisku bodu na ihrisku v Medzeve a poslednom pohárovom úspechu nad Martinom, chceli štvrtoligisti Rožňavy pokračovať v tomto trende a získať tri body aj v dueli s Veľký Folkmarom.

Gól však v nepadol a tak sa body delili. Už v úvode mal šancu Figúr s Drobňákom, neskôr Drobňákova hlavička končila na brvne, Mésznerova hlavička taktiež v závere stretnutia volala po góle, Kovács po sóle zasiahol bočnú sieť.

Hostia prakticky iba Sovičom v závere polčasu preverili postreh domáceho gólmana Šalamona. Ich taktikou bolo neraz zdržiavanie hry pri rozohrávkach čo im hlavný arbiter toleroval.

V druhom polčase už pre zranenie nenastúpil za domácich F. Pollák a tak sa v úlohe kapitána znova predstavil M. Mészner.

Tutovky ostali nevyužité

„Škoda nevyužitých šancí z úvodu polčasu, keď mohli padnúť do Rodákovej siete dva tri góly a bolo by po zápase. Plno ďalších možností ostalo nepremenených. Ja už neviem čím to je, veď streľbe sa venujeme prakticky na každom tréningu. Len v druhom polčase sme mali skromne poviem päť - šesť tutoviek . Ak z týchto nedokážeme skórovať, tak zápas musí skončiť jednoznačne remízou. Hostia hrajúci v horných priečkach ma sklamali. Nesnažili sa hrať vôbec futbal len neraz tvrdo bránili a zdržiavaním drobili hru,“ povedal na margo zápasu tréner SP MFK Rožňava Branislav Kuzma.

V oklieštenej zostave je bod cenný

„Pricestovali sme bez štyroch hráčov zo základu a prakticky na lavičke som bol iba ja a náhradný brankár. Hralo sa na veľmi ťažkom teréne a prevládali miestami skôr osobné súboje ako futbal. Domáci mali šance po štandardkách, ale polčas skončil obojstranne bez gólového efektu. Po prestávke síl už ubúdalo, na ešte ťažšom teréne sa mi zranil hráč Tököly a musel nastúpiť do hry náhradný brankár Karas. Opäť sme sa zamerali na defenzívu, chlapci zamakali a gólman nás taktiež podržal. Mali sme náznaky protiútokov do brejku, nevyšlo to, ale myslím si , že remíza je spravodlivá, bodík pre nás cenný i keď domáci chceli o ten gól tento duel vyhrať,“ uviedol hrajúci tréner ŠK Slovan Veľký Folkmar Radek Sasák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Rožňave sa diváci gólu nedočkali