V prvej lige Prešovčania dominujú

Stanislav Kolpak. Aj v tomto ročníku hrá s dorastencami dve súťaže.
Stanislav Kolpak. Aj v tomto ročníku hrá s dorastencami dve súťaže. (Autor: Ján Leško)
Sportnet|15. okt 2014 o 00:00

Stanislav Kolpak má aj v prebiehajúcom ročníku na starosti dva tímy.

V predošlej hádzanárskej sezóne viedol Stanislav Kolpak starších dorastencov Tatrana Prešov i výber hráčov SR 20, štartujúcich v základnej časti extraligy mužov. Aj prebiehajúcom ročníku má tento prešovský tréner na starosti dva tímy.

PREŠOV. Základ výberu SR 20 v extralige tvorili prešovskí juniori. V tomto ročníku hrá S. Kolpak so svojimi zverencami, obhajcami majstrovského titulu, ligu starších dorastencov.

Zároveň, s menšími obmenami v kádri aj prvú ligu mužov v skupine Východ ako Tatran Prešov B, vedno s celkami Bardejova, Levoče a Sečoviec.

Dorastenci znovu aj s mužmi

„V tomto ročníku dorasteneckej ligy nie je veľa zápasov. Preto sa majiteľ klubu Miloslav Chmeliar rozhodol prihlásiť starších dorastencov Tatrana Prešov aj do prvej ligy mužov. Iste, nie je to taká kvalita, ako keď sme pod hlavičkou slovenskej „dvadsiatky“ hrali extraligu. Avšak aj táto prvoligová súťaž niečo týmto chlapcom dá,“ tvrdil tréner prešovského béčka.

„Sú vo väčšom zápasovom kolotoči. Hrajú počas sobôt i nedieľ, takže sú patrične vyťažení. Pritom zápasy v prvej lige mužov nie sú pre nich vôbec jednoduché. Súperia s protihráčmi, z ktorých mnohí majú skúsenosti z predošlých pôsobísk vo vyšších súťažiach, sú fyzicky zdatní, nesmierne húževnatí a ctižiadostiví. Naši mladí hádzanári sa doposiaľ museli veľmi snažiť, aby svojich súperov zdolali. Zatiaľ máme za sebou štyri víťazné kolá.“

Aj béčko Tatrana bez prehry

Pri pohľade na zápasovú súpisku Tatran Prešov B, nefigurujú v nej iba hráči v dorasteneckom veku.

„To je pravda. Ak im to povinnosti dovolia, za béčko nastúpia aj niektorí hráči prešovského majstrovského kádra. Doteraz nám veľmi pomohli brankár Matej Vernarský, strelecky vynikal Juraj Urban, ale ak mohol, tak aj jeho mladší brat Lukáš. Nuž a na ostatný domáci zápas proti Sečovciam sa do zostavy pýtal napríklad reprezentant Radovan Pekár. Jeho prístup ma príjemne prekvapil,“ netajil v súvislosti s jeho štartom tréner S. Kolpak.

„Dlhší čas maródoval, naberá zápasovú prax aj takýmto spôsobom. Dal deväť gólov, chlapci popri ňom sa mohli kadečomu priučiť. Aj tom je určitý zmysel nášho účinkovanie s týmto tímom v prvej lige mužov. Čo sa týka samotnej úrovne súťaže, mojím pohľadom celkom dobre vyzerajú najmä mužstvá Levoče a Sečoviec.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V prvej lige Prešovčania dominujú