V príprave kopíroval Spartathlon

Sportnet|5. máj 2010 o 00:00

Medzinárodná asociácia ultrabežcov zverila organizáciu tohtoročných majstrovstiev sveta v behu na 24 hodín (zároveň to budú aj 17. majstrovstvá Európy) juhofrancúzskemu mestečku Brive-La Gaillarde.

Medzinárodná asociácia ultrabežcov (IAU) zverila organizáciu tohtoročných majstrovstiev sveta v behu na 24 hodín (zároveň to budú aj 17. majstrovstvá Európy) juhofrancúzskemu mestečku Brive-La Gaillarde. Na májovom termíne pretekov nie je nič zvláštne, výnimočné je, že sa uskutočnia v strede týždňa, v dňoch 13. až 14. 5., čo doteraz nebolo pri rozpisovaní kalendára IAU zvykom.

KOŠICE. Aj pre jedného z trojice bežcov nominovaných Slovenskou asociáciou ultramaratóncov Slavomíra Lindvaia (PBaH Titus Košice) budú veľké preteky v strede týždňa premiérou. Laureát ankety Športová osobnosť Košíc 2009 (za supervýkon na legendárnom Spartathlone) je odhodlaný na juhu Francúzska popasovať sa aj so svojím osobným maximom, ktoré má hodnotu 226 km z roku 2006 na Tchajwane. Prirodzene, rád by sa priblížil svojím výkonom aj k výsledku, ktorý dosiahol vlani na Peloponézskom polostrove. "Spartathlon je už minulosťou, nemôžem na ňom stavať večne," tvrdí rodák z Malej Idy. "Pravdou však je, že by som sa rád k tomuto výsledku priblížil. Aj preto som to v príprave na majstrovstvá sveta odtrénoval presne tak ako počas prípravy na Spartathlon. Aké to boli tréningové dávky, nie je žiadne tajomstvo, na tej drine nie je čo závidieť. V apríli som nabehal okolo tisíc kilometrov, prevažne v kopcovitom teréne, a môžem povedať, že po niektorých dávkach som bol úplne vyšťavený. Ale môj fyzioterapeut Ľudovít Janočko z Blažíc a hlavne jeho zlaté ručičky a masáže ma hneď postavili na nohy."

S. Lindvai je však v prognózach trochu opatrný. "Od istého času už nerobím žiadne veľké vyhlásenia, ako na koľko kilometrov si trúfam alebo na akom mieste by som chcel skončiť v cieli, ale verím, že v príprave som sa nenadrel nadarmo. Urobím všetko pre to, aby som sa k svojmu osobnému maximu z Tchajwanu priblížil a hlavne nesklamal ľudí, ktorí mi veria a podporujú ma, či už je to Ján András, Pavol Tkáč, Marián Miščík, Michal Serečin, alebo MUDr. Peter Zavacký."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V príprave kopíroval Spartathlon