V Prešove sa hrá SEHA liga, interliga i extraliga

Sportnet|27. sep 2014 o 00:00

Aktérmi budú muži Tatrana Prešov a ženy Bemaco Prešov.

V dvoch prešovských športových halách sa odo dneška do pondelka odohrajú dva hádzanárske zápasy v dvoch prestížnych medzinárodných súťažiach a jeden duel najvyššej slovenskej súťaže. Ich aktérmi budú muži Tatrana Prešov a ženy Bemaco Prešov.

PREŠOV. Desaťnásobný slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov hostí v sobotu od 18. hodiny v Tatran handball arene v piatom kole nadnárodnej SEHA ligy súpera z Bosny a Hercegoviny, RK Borac Banja Luka.

V pondelok, tiež od 18. h predohrá Tatran domáce stretnutie šiesteho extraligového kola s Topoľčanmi.

Nedeľnú ponuku hádzanej obstará od 14. hodiny nováčik spoločnej slovensko–českej súťaže hádzanárok (WHIL) Bemaco Prešov stretnutím v Športovej hale Obchodnej akadémie na Baštovej ulici v Prešove, s hádzanárkami TJ Sokol Písek.

Banja Luka, Písek, Topoľčany

Všetky tri spomenuté stretnutia majú svoj osobitý príťažlivý náboj. Tatran Prešov prvé dva zápasy štvrtého ročníka nadnárodnej ligy prehral, no v ďalších dvoch už bodoval naplno.

Slovenský majster „zabodoval“ predovšetkým výhrou v Záhrebe nad mnohonásobným chorvátskym šampiónom a pravidelným účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov. Následne zdolal doma aj srbského majstra Vojvodinu Nový Sad.

Dnes sa mužstvo prešovského trénera Petra Dávida pokúsi vyhrať aj do tretice. RK Borac Banja Luka s vari najväčšími favoritmi tohto ročníka nadnárodnej ligy Vardarom Skopje či Veszprémom, ale i Meškovom Brest vyšiel naprázdno.

Blízko k úspechu mal aj v srbskom Kragujevaci, kde napokon tesne prehral. Borac má v kádri skúsených hádzanárov (napríklad pivota Ratka Nikoliča), ale i mladých talentovaných hráčov.

Nie jeden hádzanársky odborník na margo SEHA GSS ligy povedal, že slabých súperov v tejto súťaži majstrov a vicemajstrov štartujúcich krajín jednoducho niet.

Aj preto možno v sobotu v THA očakávať kvalitnú a divácky príťažlivú hádzanú. Rovnako ako v pondelok, keď o 18. h nastúpi úradujúci majster z Prešova proti minuloročnému vicemajstrovi republiky z Topoľčian.

Bemaco doma debutuje

Takú očakávajú dozaista aj v niekdajšom stánku prešovských hádzanárov na Baštovej ulici, dnes už domovskom prešovských interligových hádzanárok.

Bemaco Prešov odohralo v hale Obchodnej akadémie štvrťfinále Slovenského pohára s Iuventou Michalovce.

Nevyhralo, nepostúpilo, no družstvo Romana Lamača sa prezentovalo sľubným výkonom. Taký podalo aj v interligovej premiére vo Veselí nad Moravou pred týždňom. Žiaľ, na úspešný výsledok nestačil.

V prešovskom ženskom hádzanárskom tábore prízvukujú, že Bemaco s mladým družstvom v interlige zbiera skúsenosti.

To ale vôbec neznamená, že by nechcelo súperky prekvapiť, obrať o body. S takýmto predsavzatím zrejme Bemaco nastúpi v nedeľu o 14. hodine proti Sokolu Písek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Prešove sa hrá SEHA liga, interliga i extraliga