V Kežmarku je dnes volejbalový sviatok

A je to tu. Kežmarok dnes privíta VK Doprastav Bratislava.
A je to tu. Kežmarok dnes privíta VK Doprastav Bratislava. (Autor: riso)
Sportnet|13. mar 2013 o 00:00

Mestská športová hala Vlada Jančeka v Kežmarku by dnes mala byť zaplnená do posledného miesta.

Domáce dievčatá si totiž zmerajú sily v druhom zápase štvrťfinálovej série play-off s Doprastavom Bratislava.

KEŽMAROK. V prvom súboji v hlavnom meste sa prekvapenie nekonalo. Vysoko favorizovaný domáci tím porazil hráčky spod Tatier podľa očakávania 3:0 na sety.

V tom druhom to však bola poriadna dráma a Doprastav ho vyhral len tesne 28:26. V prvom zvíťazil na 15 a v treťom na 12.

„Naším cieľom bolo predviesť tam slušný volejbal, siahali sme dokonca na zisk jedného setu, no domáci tím bol proti. Myslím si, že hanbu sme si určite neurobili,“ uviedla trénerka KV MŠK Oktan Kežmarok Blanka Špaková.

V druhom sete skutočne nechýbalo veľa a mohlo byť po ňom vyrovnané na 1:1. „Doprastav je družstvo iných kvalít a pripravuje sa na iných súperov. My sme sa snažili vyťažiť zo zostavy a z kádra, ktorý máme, maximum. Celkom slušne sme bránili, podobný štýl budeme chcieť hrať aj doma, teda hru, ktorú predvádzame od začiatku nového roku,“ naznačila Špaková.

Siedmy hráč v hľadisku

Aj v dnešnom dueli je jasným favoritom súper, no Kežmarčanky chcú svojich fanúšikov potešiť kvalitným výkonom.

„Potešil by ma nejaký získaný set. Verím, že nám pomôže, že budeme hrať pred vypredanou halou, ktorá určite nebude ticho sedieť a pozerať sa na volejbal. Uvidíme, čo so súperom urobí tento náš siedmy hráč na ihrisku. Necháme sa prekvapiť, ako to všetko dopadne,“ poznamenala Špaková.

Záujem o lístky na dnešný duel je enormný. „Niektorí fanúšikovia sa už boja, či sa vôbec dostanú do haly. Čo sa týka organizácie zápasu, urobíme všetko preto, aby čo najviac ľudí malo možnosť sledovať toto stretnutie,“ dodala trénerka Kežmarku, kde sa do športovej haly vojde okolo 350 divákov. Duel sa začína o 18. hodine.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Kežmarku je dnes volejbalový sviatok