V Iuvente sa rozlúčili s Maďarkou Bakovou

Sportnet|24. okt 2008 o 00:00

S legionárkou sa vedenie dohodlo na rozviazaní kontraktu. Dôvodom je neuspokojivá výkonnosť.MICHALOVCE. Napriek tomu, že Iuventa Michalovce je s

S legionárkou sa vedenie dohodlo na rozviazaní kontraktu. Dôvodom je neuspokojivá výkonnosť.

MICHALOVCE. Napriek tomu, že Iuventa Michalovce je s plným bodovým ziskom na čele spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL), rozhodli sa v Michalovciach konať. V kádri Zemplínčaniek už nefiguruje maďarská spojka Judit Baková, s ktorou vedenie rozviazalo kontrakt pôvodne znejúci na dva roky s následnou ročnou opciou.

Športový riaditeľ Iuventy Peter Tirpák zdôvodnil ukončenie spolupráce s 29-ročnou Maďarkou nasledovne: "Hlavným dôvodom bola neuspokojivá výkonnosť hráčky, preto sme pristúpili k rozviazaniu jej zmluvy. Chcem zdôrazniť, že sme sa rozišli veľmi korektne, čo je v týchto prípadoch zriedkavé," vysvetlil. Od Judit Bakovej sa očakávalo, že zvýši konkurenciu na spojkách, ale hoci nastúpila vo všetkých doterajších zápasoch Iuventy v rámci WHIL, v šiestich stretnutiach strelila len dva góly. Jej kroky by podľa našich informácií mali smerovať do druholigového maďarského Hajdúnánás. Pripomeňme, že po Bakovej odchode ostali v kádri Iuventy ešte dve Maďarky, spojka Gyöngyi Drávaiová a krídelníčka Éva Kovácsová.

Mimo hry aj Dittelová

Iuventa odohrá najbližší zápas v nedeľu, v rámci siedmeho kola sa o 10.30 hod. predstaví v Banskej Bystrici. Líder tabuľky sa však bude musieť zaobísť bez svojej najlepšej strelkyne Anny Dittelovej (35 gólov). "Musela podstúpiť operáciu vredu, bol to akútny prípad. Isté je, že družstvu bude chýbať dva až štyri týždne," dodal športový riaditeľ klubu Peter Tirpák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Iuvente sa rozlúčili s Maďarkou Bakovou