V Istanbule sa budú spoliehať na Žirkovú a Oblakovú

Potrebujú body od Slovinky. T. Oblaková (vľavo) sa vie trafiť aj z diaľky.
Potrebujú body od Slovinky. T. Oblaková (vľavo) sa vie trafiť aj z diaľky. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|13. jan 2016 o 00:00

Zverenky trénera Kováčika sa predstavia proti druhému tímu z metropoly Turecka.

Minulý týždeň potrápili basketbalistky Good Angels Košice na domácej palubovke lídra svojej skupiny Fenerbahce Istanbul, ktorému podľahli 58:67. Dnes sa zverenky trénera Kováčika predstavia proti druhému tímu z metropoly Turecka Galatasarayu, ktorý v prvom vzájomnom dueli porazili 54:49.

KOŠICE. Proti Galatasarayu majú košické basketbalistky mimoriadne pozitívnu bilanciu, keď vyhrali všetky štyri doterajšie stretnutia.

Turkyne naposledy prehrali na pôde Dynama Kursk 60:75 a aktuálne figurujú na štvrtom mieste v skupine A.

„Očakávam veľkú taktickú bitku dvoch trénerov, ktorí si dávajú záležať na dodržiavaní disciplíny a systému. Myslím si, že veľa bodov nepadne a vyhrá ten, kto trafí dlhé strely. Minulý rok sme tam dokázali vyhrať práve vďaka tomu, že sme premenili strely zvonku a veľmi dobre sme bránili. Ich momentálna sila je hlavne pod košom, kde sa snažia trpezlivo dostať loptu na Yilmazovú a Kizerovú, ktorú poznáme ešte ako hráčku v našom drese a takisto aj Petru Kulichovú,“ povedal pre Korzár generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský, ktorý vidí slabinu súpera na obvode.

„Nemajú veľa strelcov na diaľku, takže nám by sa to mohlo brániť trochu jednoduchšie, no na druhej strane budeme si musieť dávať pozor na ich extrémnu fyzickú dominanciu, ktorú pod košom majú.“

S Kupčíkovou počítajú ešte pre túto sezónu

Turecký tím má vo svojich radoch veľmi vysoké hráčky, a tak bude priestor pod košom pre Košičanky len ťažko dostupný.

„Veľa bude záležať od toho, ako budú strieľať Žirková a Oblaková, pretože určite bude v tomto zápase množstvo otvorených striel z dlhých vzdialeností. Ťažko sa bude hrať obzvlášť Crystal Langhornovej, pretože veľa miesta pod košom mať nebude,“ skonštatoval Jendrichovský.

Na súpiske žlto-modrých sa pre extraligu objavila bývalá hráčka a kapitánka klubu Lucia Kupčíková, ktorá sa po pauze pomaly vracia pod koše.

„Lucia je stále naša hráčka, ktorá je po materskej dovolenke, ale ešte je predčasné sa baviť o nejakom jej návrate na palubovky. Otázne teda ostáva kedy sa tak stane, ale jednoznačne to bude ešte do konca tejto sezóny.“

V budúcnosti by sa mohla vrátiť aj Minčíková

Generálneho manažéra sme sa opýtali aj ako vyzerá situácia okolo ďalšej hráčky klubu, o ktorej nebolo dlhšie počuť – Janky Minčíkovej.

„Janka je taktiež stále našou hráčkou, ale nemyslím si, že v tejto sezóne zasiahne do hry, pretože študuje medicínu, presnejšie zubárčinu. Jej program je tak náročný, že sa to nedá skĺbiť s basketbalom, ale nevylučujem, že by sa v ďalších rokoch mohla vrátiť.“

Langhornová a Johnsonová by mali byť tímu k dispozícii, pokiaľ bude klub pokračovať v európskych súťažiach.

„Obe Američanky majú zatiaľ zmluvy do konca Euroligy a rovnako ak postúpime do FIBA Cupu, ostávajú v tíme. Teja Oblaková aj Romana Stehlíková majú zmluvy platné do konca sezóny,“ povedal Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Istanbule sa budú spoliehať na Žirkovú a Oblakovú