V Giraltovciach bola nakoniec spravodlivá deľba bodov

Sportnet|14. okt 2013 o 00:00

Futbalisti MFK Slovan Giraltovce narazili na svojom trávniku na tradičného rivala zo Sniny.

GIRALTOVCE. Futbalisti MFK Slovan Giraltovce narazili na svojom trávniku na tradičného rivala zo Sniny, ktrorému sa v Giraltovciach už tradične darí. Aj v tomto emotívnom zápase potvrdili svoju kvalitu a Slovan po dlhom čase doma nezvíťazil.

Stretnutie malo od začiatku potrebný náboj, obe mužstvá hrali útočne a dokázali si vytvoriť aj mnoho šancí.

Prví pohrozili domáci zásluhou agilného Digoňa, ktorý pripravil čistú pozíciu Caunerovi v 9. minúte, ale Diňa bol pozorný.

Na druhej strane v 17. minúte Popovič volejom prudko vypálil spoza šestnátky, ale Štefánik loptu zázračne vytlačil nad brvno.

Z protiútoku sa radoval Slovan, keď Digoň ideálne uvoľnil Pankucha a ten sa zoči-voči Diňovi nezmýlil. Ten istý hráč v 34. minúte prudko vypálil z piatich metrov, ale Diňa reflexívne loptu vyrazil.

Avšak už predtým hosťujúci Popovič mal dve vyložené šance, ale bránku Štefánika netrafil.

O osude zápasu mohlo byť rozhodnuté v 39. minúte. Najnebezpečnejší hráč domácich Stanislav Pankuch po Caunerovom uvoľnení bežal opäť sám proti Diňovi, ktorého prehodil, ale zároveň lopta preletela nad bránkou hostí.

„Snina bola pre nás veľmi nepríjemným súperom. Hrali agresívne a pred svojou bránkou nás osobne bránili. Veľmi som sa tešil, že sa mi podarilo po dlhšom čase skórovať, keď po „Digiho“ superprihrávke som Diňu obstrelil. Naopak, tá druhá šanca bola tiež tutová. Lopta mi skočila, bol som už v šestnástke a dúfal som, že prelobovaním brankára dám gól, ale prehodil som aj bránku. Veľmi ma to mrzí, už aj preto, že som mohol prekonať Diňu už tesne predtým. On má však veľkú postavu a zakryje celú bránku,“ priblížil svoje pocity stredopoliar Slovana.

Po prestávke domácich opäť vystrašil smoliar zápasu Popovič, ktorý trafil tentoraz bombou len spojnicu Štefánikovej bránky v 47. minúte.

Keď však domáci Čurlík svoju šancu nepremenil, zákonite prišiel zaslúžený úspech Sniny v 58. minúte. V skrumáži pred bránkou sa najlepšie zorientoval Pčola a vyrovnal.

Emotívny zápas dostal zrazu ďalší náboj. Domáci vehementne dobýjali súperovu bránku a tí naopak čakali na svoju ďalšiu príležitosť, ale Štefánika už vážnejšie neohrozili.

Viac si všímali Digoňa, ale ten aj napriek tomu mohol dva razy skórovať, ale raz zachránil Diňa a raz lopta tesne minula bránku po jeho perfektnom voleji.

Záver duelu bol veľmi nervózny a doplatil na to hosťujúci Kirňáík v 87. minúte. Hoci už bol vystriedaný, za nešportové správanie ho rozhodca Džima definitívne poslal pod sprchy.

Taktickou hrou v nadstavenom čase si hostia zaslúžený bod už ustrážili.

Po stretnutí už emócie opadli a asistent trénera Sniny Marek Lukáč s nadhľadom zhodnotil dianie na trávniku.

„Na tento zápas sme sa zodpovedne pripravovali, vedeli sme, že nás čaká ťažký súper a pravé futbalové prostredie. Chlapci podali veľmi dobrý výkon vo výbornom zápase. Hrali sme takticky a počas celého zápasu sme boli nebezpeční. Bol to kolektívny výkon, mali sme šance, ale mali ich aj domáci, takže výsledok je spravodlivý.“

Marek Lukáč nakoniec aj v 80. minúte nastúpil, aby svojim zverencom pomohol a navyše už v prestávke nahlas oznámil, že to skončí 1:1.

V domácom tábore bola síce nálada horšia, ale uznať kvality súpera je cenná vlastnosť: „Snina je pre nás už roky veľkým strašiakom. Naše mladé mužstvo bojovalo zo všetkých síl, ale tento súper bol pre nás doteraz najťažší. Navyše Fiľakovský, Partila aj Digoň nastúpili so sebazaprením a bolo to cítiť. My sme tiež s deľbou bodov nakoniec spokojní a aj tento výkon proti sinému súperovi nás posunie ďalej,“ povedal na margo zápasu manažér Slovana Jozef Mati.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Giraltovciach bola nakoniec spravodlivá deľba bodov