V derby zápasoch domáci jasne prevýšili hostí

Sportnet|2. nov 2007 o 00:00

POPRAD. V. futbalová liga skupiny S-Z pokračovala ďalšími zápasmi.Štrba - Kendice 2:0 (2:0)Domáci sa od začiatku sústredili na dôslednú

POPRAD. V. futbalová liga skupiny S-Z pokračovala ďalšími zápasmi.

Štrba - Kendice 2:0 (2:0)

Domáci sa od začiatku sústredili na dôslednú defenzívu, lebo proti nim nastúpil behavý, agresívny súper. Už v 2. minúte mohol otvoriť skóre domáci Badzik, no strelou z rohu šestnástky sa nepresadil. Práve tento hráč bol v prvom polčase najviac nebezpečný a v 29. minúte okorenil svoj kvalitný výkon gólom, keď sa na hranici pokutového územia pekne uvoľnil a krížnou strelou rozvlnil sieť. Hostia hrali umne, ale vo finálnej fáze, ktorá im nevychádzala, im Podtatranci odoberali lopty. Keď sa dostali k ohrozeniu domácej svätyne, stál v nej pozorný Chmura, ktorý svoje mužstvo podržal. V 42. minúte hostitelia poistili svoje vedenie, keď po centri Levockého hlavou skóroval Marián Macko. Druhý polčas upadol do priemeru, pričom domáci kontrolovali dianie na ihrisku. Výsledok mohol prikrášliť Otčenáš, ktorý z piatich metrov tesne minul.

Góly: 29. Badzik, 42. Marián Macko. Pred 200 divákmi rozhodoval Berecký, ŽK: Milan, Čunderlík - Merkovský 2, ČK: Merkovský. ŠTRBA: Chmura - Petras, Milan, Otčenáš, Marián Macko - Hurajt, Čunderlík (69. Vernarec), Levocký, T. Sabo - Pamula (83. Michalko), Badzik.

(riso)

Svit - Záborské 8:0 (4:0)

V šlágri kola prvého mužstva tabuľky s tretím sa očakával vyrovnaný duel, ktorý bol však nakoniec jednoznačnou záležitosťou domáceho kolektívu. Ten mal od začiatku hru jasne v rukách a svojho súpera postavil do roly štatistu. Už v 1. minúte mal dve šance Jina, ale neuspel. Hralo sa prakticky na jednu bránku a v 10. minúte po centri Valluša hlavou skóroval Handzuš. Svit naďalej útočil a v 23. a 24. minúte dvoma gólmi odskočil už na 3:0. Prvý zaznamenal po Jinovej prihrávke Rusnák a druhý aktívny Jina. Aktivita hostiteľov pokračovala a v 39. minúte po faule na Hudača skóroval z pokutového kopu Handzuš. Aj v druhom polčase pôsobili hostia úplne odovzdaným dojmom. Najprv zvýšil strelou pod brvno Hudač, a potom sa ešte presadili Rusnák a dvakrát aj striedajúci Karkoška.

Góly: 10. a 39. Handzuš (1 z 11 m), 23. a 68. Rusnák, 75. a 85. Karkoška, 24. Jina, 58. Hudač. Pred 200 divákmi rozhodoval Džubák, ŽK: bez kariet. SVIT: Marušák - Fridman, Polakovič (60. Čarnota), Rataj (70. Karkoška), Marhefka (46. Medvec) - Rusnák, Jina, Valluš, Marton - Hudač, Handzuš.

(riso)

Poprad B - V. Lomnica 6:0 (3:0)

Podtatranské derby sa nieslo od úvodných minút jasne v réžii hostiteľov, ktorí kombinačnou, nátlakovou hrou zatlačili Lomničanov do defenzívy. Útočná prevaha im priniesla efekt v podobe prvého gólu v 14. minúte, keď Kubesa prudkou prízemnou strelou z hranice šestnástky rozvlnil sieť. O päť minút na to sa podarilo rezerve poistiť svoje vedenie, keď sa po individuálnej akcii presadil Kšenzakovič. S dvojgólovým vedením sa domáci v ďalších minútach na určitý čas uspokojili, no hostia, ktorí čiastočne vyrovnali hru, sa vo finálnej fáze aj napriek sľubným príležitostiam Malinovského nepresadili. Po polhodine hry domáci znova zvýšili aktivitu a v 39. minúte viedli už rozdielom triedy po nádhernej strele z vyše 25 metrov z kopačky Pisarčíka. Do polčasu mohli hostitelia ešte zvýšiť skóre, no v 42. minúte Kšenzakovič z bezprostrednej blízkosti mieril iba do Hriňáka. Ešte v 45. minúte dali o sebe vedieť aj hostia, keď po hrubej chybe Kubesu postupoval sám na Franka Malinovský, no ten svoj sólový nájazd nezužitkoval. V druhej polovici zápasu sa obraz hry nezmenil. Domáci naďalej búšili do obranných hradieb hostí a hneď v 47. minúte zaskočil hosťujúceho gólmana Kšenzakovič, ktorého strela sa odrazila od žrde za jeho chrbát. V ďalších minútach sa hostia akoby už zmierili s výsledkom a súperovi nekládli vážnejší odpor. Ten to po hodine hry zužitkoval ešte v podobe dvoch gólov, ktorých autorom bol strelecky disponovaný Kšenzakovič.

Góly: 19., 47., 63. a 70. Kšenzakovič, 14. Kubesa, 39. Pisarčík. Pred 150 divákmi rozhodoval Maličký, ŽK: Repiščák (V. Lomnica). POPRAD B: Frank - Pisarčík, Oravec, Petruš, Kubesa - Miženko, Šuster (78. Stankoven), Kšenzakovič, Sluka (48. Bendík) - Miklošek, Compeľ (60. A. Tropp). V. LOMNICA: Hriňák - Lang, Solár (70. Vojtek), Kubík, Neupauer (75. Barnaš) - Beller, Polák, Repiščák, Precák - Malinovský, Tribula.

(mdc)

Š. Dravce - Junošport 8:1 (3:1)

Domáci tím mal do stretnutia raketový nástup a už do prvej štvrťhodiny sa mu podarilo vsietiť dva rýchle góly po zaváhaní obrany a ofsajde. Omladený tím hostí aj napriek tomu zdvihol hlavu a v 20. minúte sa mu podarilo znížiť, keď Jarabinský preloboval domáceho brankára. V 31. minúte však domáci opäť viedli dvojgólovým rozdielom po zaváhaní defenzívy hostí. Tesne pred odchodom do kabín mohli zdramatizovať duel ešte Nemergut, Sekelský a Kaleta, no tí ponúknuté príležitosti nedokázali využiť. Druhý polčas sa už niesol jasne v réžii domácich, ktorí spustili na bránu hostí gólový uragán a po chybách v ich zadných radoch im pripravili nepríjemný debakel. V samom závere však odovzdaní hostia mohli zmierniť svoju prehru Jarabinským, no jeho strelu zastavilo brvno domácej brány.

Góly: Marek Filip, Janoško a M. Mišenčík po 2, P. Hovančík, Hajdurák - 20. Jarabinský. Pred 300 divákmi rozhodoval E. Kočiš, ŽK: Zabava - Kačmarčík, Nemergut. JUNOŠPORT: Ľ. Sopko (55. Kontra) - Sivuľka, Kuľanda, Kačmarčík ml., Mariančík - Nemergut, Pristaš (46. Lipčák), Maroš Pyda, Jarabinský - Sekelský, Kaleta (75. M. Sopko).

(mdc)

Plavnica - Sp. Bystré 3:0 (1:0)

V stretnutí mužstiev z dolných priečok tabuľky sa domáci pustili do súpera bez rešpektu a už v 3. minúte sa ujali vedenia po centrovanej lopte P. Chovanca a následnej prudkej strele z voleja z kopačky Abrahámovského. Po góle Plavničania vystupňovali tempo hry, pričom si dokázali vytvoriť aj viacero sľubných šancí, ktoré však nedokázali zužitkovať. Za zmienku stojí najmä pokus Sikorjaka, ktorý však smeroval tesne vedľa brány. Aj po zmene strán kontrolovali priebeh hry domáci a hneď v 48. minúte zaznamenali gólovú poistku po nechytateľnej prízemnej strele Sikorjaka. S chuťou hrajúci domáci o sedem minút na to viedli už rozdielom triedy gólom Marťáka, ktorý prekvapil hosťujúceho brankára. Po hodine hry mohli útočne naladení Plavničania svoje vedenie ešte prikrášliť, no vo finálnej fáze aj napriek snahe už neboli efektívni.

Góly: 3. Abrahámovský, 48. Sikorjak, 55. Marťák. Pred 250 divákmi rozhodoval Perát, ŽK: Pavlišin, Ilčišák - Poracký, Kubičko, Marko, Šeleng, Jakubčo, Oravec. PLAVNICA: Dulín (80. Majdák) - Pavlišin, Maček, Abrahámovský, Turlík - Marťák, P. Chovanec, Sikorjak, P. Štupák (75. S. Chovanec) - Iľčišák, Moščovič (78. M. Štupák). SP. BYSTRÉ: Bendik - Marko, Šimonovič (60. Orolin), Poracký, Oravec - Pekarčík, Kubičko, Šeleng (80. Keďuch), Jakubčo - D. Budaj, Herák.

(mdc)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V derby zápasoch domáci jasne prevýšili hostí