V derby boli úspešnejší Polomčania

Kapitáni. Začiatok derby, spolu s rozhodcami obaja kapitáni, vľavo Jaroslav Piater, vpravo Miloš Gallo.
Kapitáni. Začiatok derby, spolu s rozhodcami obaja kapitáni, vľavo Jaroslav Piater, vpravo Miloš Gallo. (Autor: Karol Csobádi)
Sportnet|21. aug 2013 o 00:00

V šiestoligovej Košicko-gemerskej spoločnosti sa v aktuálnej sezóne môže gemerský fanúšik tešiť na dvadsať derby stretnutí.

V šiestoligovej Košicko-gemerskej spoločnosti sa v aktuálnej sezóne môže gemerský fanúšik tešiť na dvadsať derby stretnutí, nakoľko v najnižšej regionálnej súťaži ObFZ Rožňavu zastupuje pätica klubov. Prvé derby sa už tradične koná v druhom jesennom kole, v ktorom hostí Gemerská Poloma súpera z Krásnohorského Podhradia. V prestížnom emotívnom derby nakoniec zvíťazili o gól lepší domáci.

GEMERSKÁ POLOMA. Doposiaľ sa v predošlých sezónach aktéri nedeľňajšieho duelu stretli súťažne štyrikrát. Domáci Polomčania mali na konte dve prehry, jednu remízu a jedno víťazstvo.

V piatom stretnutí sa hostiteľom podarilo streliť jediný, ale víťazný gól a tak sa vzájomná bodový bilancia vyrovnala. To všetko môžu Podhradčania zmeniť, ale až v jarnej odvete.

Do polčasu bola hra vyrovnaná, ale nakoľko hostia volili obrannú taktiku prevažne sa domáci usadili na ich polovici, ale rozvlniť sieť gólmana Harhovského sa im nepodarilo.

Po hodine hry uspel domáci Fecko, ktorý po hlavičke ako najmenší hráč na ihrisku skóroval. Ako sa neskôr ukázalo gól mal cenu troch bodov.

Desať minút pred záverom uvidel hosťujúci Mészner druhú žltú kartu, po ktorej nasledovalo vylúčenie. Stav sa už nezmenil a tak domáci i keď najtesnejším skóre tri body udržali.

O gól lepší

„Napätie pred derby zápasom panovalo už počas týždňa, nakoľko mladí hráči sa predom podpichovali a hecovali či už cez verejné siete ako i na diskotéke, kde inak ako kamaráti chodia. V samotnom zápase sa šlo do súbojov obojstranne tvrdo, ale v rámci slušnosti. Do polčasu sme mali niekoľko štandardiek, ako i nakopávaných lôpt, ale tie zakončovatelia do gólového efektu nedotiahli. V druhom polčase šancu spálil Boroš, keď trafil tyčku hosťujúcej brány. Neskôr sme po vedúcom góle Fecka nejaký čas museli odolávať snahám hostí, ale jednogólové vedenie sme zodpovednou hrou udržali. O gól sme tak boli lepším mužstvom a víťazstvo je preto zaslúžené,“ povedal hráč TJ Gemerská Poloma Marek Kováč.

Tvrdšia hra bez zákerností

"Všade, kde som počas týždňa chodil, sa preberalo nedeľňajšie derby. Emócie pracovali už vopred naplno a preniesli sa aj na hraciu plochu v samotnom zápase. Z našej strany bolo síce sem-tam pár tvrdších zákrokov, ale samotná hra zákerná nebola. Domáci síce tvrdili opak, ale myslím si, že žiadne unfér zákroky neboli. Hra bola celkom vyrovnaná i keď domáci mali prevahu v zálohe. My sme v zálohe až tak dobre nepracovali a v útoku sa nám tak hralo ťažšie, nakoľko si nás domáci obrancovia strážili zodpovedne. Naša predzápasová taktika bola jednoduchá. Snahou bolo vychádzať zo zabezpečenej obrany a neinkasovať. Vedeli sme o sile domácich, ale tí si do polčasu vážnejšie šance nevypracovali a náš gólman spoľahlivo ich strelecké aktivity riešil k spokojnosti. Po prestávke sme dostali zbytočný gól, keď sme nepokryli najmenšieho hráča a dovolili mu dokonca hlavou zakončiť. Následne sme si vytvorili celkom slušný tlak, bez vážnejších zakončení, ale trvalo to iba ani nie štvrťhodinu. Domáci už kontrolovali tesný náskok a zbytočne sa do útoku nehrnuli. Ešte dvakrát peknými strelami zamestnali nášho gólmana. Vylúčenie komentovať nebudem, podľa mňa obaja šli do súboja o loptu a na druhú kartu to nebolo. Dožadovali sme sa jednej penalty, ked Dano Grac rukami stiahol v šestnástke nášho prenikajúceho Prónyaia. Arbiter usúdil, že to faul nebol. Neostáva nám nič iné ako tieto rozhodnutia akceptovať,“ komentoval zápas kapitán FK Krh. Podhradie Jaroslav Piater.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V derby boli úspešnejší Polomčania