Už aj chemesácky víťazný bonus

Prvý víťaz. ŠK Chemes Humenné vyhral prvý ročník MIRAD Cupu.
Prvý víťaz. ŠK Chemes Humenné vyhral prvý ročník MIRAD Cupu. (Autor: vkmiradpupresov.sk)
Sportnet|11. sep 2013 o 00:00

Po Bučoviciach a Svidníku absolvovali humenskí volejbalisti svoj tretí prípravný turnaj - I. ročník Mirad Cupu v Prešove.



PREŠOV/HUMENNÉ. V centre Šariša prešli chemesáci turnajovo bez zaváhania. Podľa vyžrebovania začali poľským piatkom - Krosno 2:1 (22,20,-25), Krakov 2:1 (13,23,-22), pokračovala slovenská sobota - Svidník 3:0 (16,21,25) a Prešov 2:1 (-20,20,18).

Konečné poradie Mirad Cupu tak malo pre chemesákov triumfálny rezultát - 1. ŠK Chemes Humenné, 2. Slávia Legend Watches Svidník, 3. PW SZ Karpaty Krosno, 4. VK Mirad PU Prešov, 5. AGCH 100 RK ASZ Krakow.

Páčilo sa viac

Humenský kouč už pred turnajom avizoval, že organizovaný dvojdňový turnaj s hranými troma setmi sa mu v rámci prípravného obdobia veľmi pozdáva.

„Áno, takýto program turnaja sa mi páčil, aj keď stále som ostal verný rýdzo prípravnému charakteru, tak, ako na prvých dvoch turnajoch zápasovo som zostavu miešal, skúšal herné kombinácie, pričom ma tešilo, že sme hrali aj veľmi dobrý volejbal. Zostava, ktorá pred týždňom dobre nehrala, tentoraz ukázala inú, omnoho lepšiu fazónu. Možno povedať, že bonusom boli víťazstvá, turnajom sme prešli bez prehry, výsledky však neboli pre mňa to podstatné. Verím, že takáto veľmi dobrá nálada v družstve bude pretrvávať,“ prial si Richard Vlkolinský.

Žreb tomu chcel, že v piatok narazili chemesáci na poľských súperov, sobota bola extraligovo východniarsky slovenská.

„Priznám sa, že poradie našich súperov som nevedel. Už vopred sme mali určené, ktorá zostava pôjde na prvý, druhý zápas, rovnako aj v sobotu, aj keď samozrejme isté striedania sa potom vyskytovali. Hrali všetci, podľa možnosti, aby každý strávil na palubovke rovnaký čas. Pozerali sme sa na seba, na svoj výkon,“ podotkol kouč chemesákov.

Šesťtýždňový vrchol

Predsezónne obdobie prípravy chemesákov sa dostáva do fázy, ktorú tréner považuje za najnáročnejšiu.

„Tréningová pasáž nám vrcholí šiestym týždňom, čaká nás jednodňový turnaj v Poľsku (pozn. red.: Nowy Sacz), kde budú opäť iní súperi - Poliaci i Bielorusi. Hráči dostanú aj krátke voľno, aby si trochu oddýchli a nasledovať bude viac herná stránka. Prisľúbené sú ako súper poľské Kielce, uvidíme, čo ešte do ostrého štartu príde,“ dodal Richard Vlkolinský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Už aj chemesácky víťazný bonus