UEFA uvoľnila do predaja ďalšie vstupenky. Naživo môžete vidieť všetky tri zápasy Slovákov

Slovenskí fanúšikovia.
Fotogaléria (21)
Slovenskí fanúšikovia. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Miloslav Šebela|12. jún 2024 o 15:20

Vstupenky sa dajú kúpiť od 120 eur.

BRATISLAVA. Tretí raz po sebe sa predstaví slovenská futbalová reprezentácia na futbalových majstrovstvách Európy. Mužstvo sa už pripravuje v nemeckom v Mainzi, kde má svoju základňu. Prvý zápas odohrajú Slováci v pondelok vo Frankfurte proti Belgicku.

Pri predchádzajúcich zápasoch Slovákov na EURO 2024 mali futbalisti na štadiónoch vždy aj veľkú podporu slovenských fanúšikov. 

Krátko pred turnajom UEFA uvoľnila do predaja ďalšie vstupenky. Môže ísť o vstupenky, ktoré vrátili fanúšikovia alebo o uvoľnenie niektorých blokovaných sektorov. 

Kúpiť je možné vstupenky na 9 zápasov

Na oficiálnej stránke UEFA sú k dispozícii vstupenky na 9 zápasov základných skupín. Medzi nimi sú aj všetky tri zápasy Slovenska – proti Belgicku, Ukrajine aj Rumunsku. 

Na oficiálnej stránke nie je možné zistiť počet voľných vstupeniek. 

Na všetky tri slovenské stretnutia sú v predaji vstupenky od 2. kategórie v cene 120 eur. 

Na zvyšné stretnutia základných skupín začínajú vstupenky od 400 eur a patria do vyšších kategórií. Je teda možné, že na zápasy slovenského tímu je k dispozícii viac vstupeniek. 

Fanúšikovia siu môžu kúpiť vstupenky napríklad na zápasy Slovinsko - Dánsko, Dánsko - Srbsko či Gruzínsko - Česko.

Celkovo šlo do predaja 2,2 milióna vstupeniek na zápasy v základných skupinách.

Jeden záujemca si môže kúpiť maximálne 4 vstupenky na jeden zápas. Pred nakúpom si vśak musíte najskôr vytvoriť na stránke konto.

Vstupenky budú len digitálne

UEFA odporúča fanúšikom, aby si vstupenky kupovali len od oficiálneho distribútora a pri predaji v dôsledku neočakávaných okolností využili rovnako aplikáciu UEFA, ktorá umožňuje transfer vstupenky. 

Fotogaléria z prvého tréningu Slovenska v dejisku EURO 2024 v Nemecku

Fanúšikovia, ktorí sa pokúsia zakúpiť vstupenky inou ako oficiálnou cestou, riskujú, že kúpia falošné alebo neplatné digitálne vstupenky a nedostanú sa na zápas. 

UEFA a jej členovia upozorňujú, že vstupenky budú distribuované výhradne elektronicky, nie v papierovej forme, prostredníctvom oficiálnej mobilnej aplikácie UEFA. 

Každý fanúšik si ju bude musieť stiahnuť do mobilu. Na prihlásenie musí použiť rovnakú e-mailovú adresu, ako pri registrácii na webovej stránke UEFA, aby mu boli vstupenky správne doručené. 

Viagogo vytvára falošný dojem

Vstupenky na EURO sa snažia predávať aj sprostredkovateľské služby ako viagogo.com. Ide o redistribučný portál, ktorý predáva vstupenky aj na koncerty či športové podujatia a UEFA ho v minulosti zažalovala. 

Platforma funguje ako sprostredkovateľ, ktorý spojí predajcu s kupujúcim a inkasuje za to poplatky, preto sú ceny vstupeniek v ponuke výrazne vyššie. 

Viagogo často dáva do ponuky vstupenky, ktoré nevlastní a snaží sa ich ešte len získať, no vytvára dojem, že kupujúci získa vstupenku. Často takto dostáva kupujúceho do omylu, čo viacerí opisujú v recenziách. 

Platforma ich pritom často vopred kupujúcich ubezpečuje, že na podujatie sa dostanú, čo nie je vždy pravda.

Stáva sa, že niekoľko hodín pred podujatím príde správa, že kupujúci svoje vstupenky nedostane a Viagovo mu vstupné vráti. Fanúšikovia však často mali k tomu naviazané ďalšie cestovné a iné náklady.  

V minulosti prichádzalo prostredníctvom Viagogo aj k rôznym podvodom. Napríklad predali vstupenky na neexistujúce miesta na štadióne.

Majstrovstvá Európy 2024 začínajú 14. júna a potrvajú do 14. júla. Slovensko nastúpi v skupine E proti Belgicku, Ukrajine a Rumunsku. Dva zápasy skupinovej fázy odohrá vo Frankfurte a jeden zápas v Düsseldorfe.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»UEFA uvoľnila do predaja ďalšie vstupenky. Naživo môžete vidieť všetky tri zápasy Slovákov