Trnava prehrávala v Skalici za šesť minút 0:2, ale aj tak zvíťazila

Trnavčan Boris Godál (vpravo) a v súboji so Skaličanom Radoslavom Ciprysom.
Trnavčan Boris Godál (vpravo) a v súboji so Skaličanom Radoslavom Ciprysom. (Autor: TASR)
TASR|16. aug 2015 o 18:30

V druhom nedeľňajšom zápase Fortuna ligy Ružomberok dvakrát nad Žilinou viedol, ale hostia zakaždým vyrovnali.

SKALICA, POPRAD. Futbalisti Spartaka Trnava síce prehrávali v zápase 5. kola Fortuna ligy na pôde nováčika zo Skalice po šiestich minútach už 0:2, ale vývoj dokázali otočiť.

Ešte do prestávky strelili tri góly a náskok si udržali až do konca súboja. Trnava dosiahla prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne.

Rušný zápas sa hral aj v Poprade, kde Ružomberok privítal Žilinu a dvakrát viedol. Hostia však zakaždým dokázali vyrovnať. Súboj sa skončil remízou 2:2. Žilina v tejto sezóne ešte neprehrala, naopak, Ružomberok stále čaká na prvé víťazstvo.

trn1_res.jpg

Útočník Skalice Michal Gašparík strelil gól už po niekoľkých sekundách. FOTO - TASR

Skalica - Spartak Trnava 2:3 (2:3)

Góly: 1. Gašparík, 6. Lietava - 28. Casado, 29. Mikovič, 37. Vojtuš. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Ciprys, Mikovič, Lietava, Švrček Greššák, Vojtuš, 3105 divákov

Skalica: Hajdúch Švrček, Konečný, Majerník, Ciprys Kurák, Bariš, Čermák (76. Šebesta), Mazan (76. Ulrich) Gašparík Lietava

Trnava: Kamenár - Godál, Bortel, Nikolič, Čonka (65. Tóth) Vojtuš (61. Halilovič), Baez, Casado, Greššák (87. Mikinič), Janečka Mikovič

Skalica viedla už po niekoľkých sekundách, keď sa k lopte v šestnástke dostal jej najlepší strelec Gašparík a na dvakrát prekonal Kamenára.

Domáci pokračovali nebojácne a útočne. V 6. minúte vysunul Konečný útočníka Lietavu a ten lobom zvýšil.

Spartak bol zaskočený a jeho fanúšikovia si pýtali hlavu trénera Juraja Jarábka. V 18. minúte mali domáci ďalšiu veľkú šancu, Konečný však hlavou mieril vedľa.

trn2_res.jpg

Martin Mikovič (vľavo) a Jakub Vojtuš sa tešia z gólu na 3:2. FOTO - TASR

V 28. minúte sa Trnava dostala prvý raz výraznejšie pred bránu Hajdúcha a hneď bol z toho gól. Po trme-vrme sa lopta dostala k Casadovi, ktorý ju poslal do siete. O tri minúty sa Mikovič dostal za domácu obranu a vyrovnal. V 38. minúte sa Trnava postarala o obrat, keď tretí gól pridal v páde Vojtuš.

Po prestávke sa Skaličania snažili vyrovnať, ale žiadnu zo svocji príležitostí nedotiahli do gólového konca.

Aleš Křeček, tréner Skalice: "Zápas sa mi nebude hodnotiť ľahko, pretože sme prehrali pred vypredanou kulisou. Dali sme dva góly, mali sme ďalšie šance, mohli sme dať tretí, štvrtý gól. Potom však prišla naša slabá chvíľka a v priebehu desiatich minút sme trikrát inkasovali. Možno je to daň za neskúsenosť v prvej lige, uvidíme."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Otočili sme ťažký zápas. Pre nás majú tieto body cenu zlata. Od apríla hráme prakticky na hosťujúcej pôde. Bol to ťažký, vydretý zápas. Body si veľmi ceníme."

trn3_res.jpg

Na štadióne v Skalici boli opäť plné tribúny. FOTO - SITA

Ružomberok - Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 13. Ďubek, 48. Faško - 31. a 79. Jelič. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Rosa - Bénes, Paur, Škvarka, ČK: 90.+2 Rosa (Ružomberok), 1887 divákov

Ružomberok: Tofiloski Boszorád, J. Maslo, Rosa, Lupták Nagy, Kružliak Zošák, Faško (72. Dagbašjan), Ďubek (82. P. Maslo) Lovás (70. Masaryk)

Žilina: Volešák - Špalek (53. William), Vavro (70. Škvarka), Škriniar, Letič Pečovský Paur, Káčer, Bénes, Mihalík (21. Čmelík) Jelič

Tréner Liptákov Ivan Galád urobil oproti minulému duelu so Slovanom niekoľko zmien v zostave. Na súpiske sa vôbec neobjavil Jakubko a druhý hrotový útočník Masaryk sa dostal len na lavičku.

Oba tímy hrali útočne, prvý gól dali domáci. V 13. minúte Lupták prefrčal po ľavej strane, na zem si položil Špaleka i Vavra a Ďubekovi naservíroval loptu na 1:0.

Ružomberský brankár Tofilski potom bravúrne zlikvidoval prienik Káčera aj Paurov priamy kop. Nápor hostí však pokračoval a v 31. minúte vyrovnal Jelič.

fu-zil_res.jpg

Kapitán Žiliny Viktor Pečovský (vľavo) v súboji s Martinom Nagyom z Ružomberka. FOTO - TASR

Domácim skvele vyšiel vstup do druhej polovice, Zošák potiahol akciu po pravej strane, našiel nabiehajúceho Faška a ten zoči-voči Volešákovi chladnokrvne zakončil - 2:1.

Od polovice druhého polčasu sa Žilinčania čoraz viac tlačili pred bránu domácich, až v 79. min. opäť vyrovnali - zblízka Tofiloského prestrelil Jelič. Žilinčania v závere siahali aj na tri body, Ružomberok však ich náporu odolal.

galad_res.jpg

Kouč Ružomberka Ivan Galád. FOTO - TASR

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Veľmi sme chceli vyhrať, pretože Žilina je motiváciou pre každého súpera. Myslím si, že ak by sme takto postupovali, v budúcnosti by to mohlo byť ešte lepšie a mohli by sme byť efektívnejší. Verím, že postupne prídu aj víťazstva."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Neboli sme celkom pozorní v defenzíve, čo súper využil a my sme stále museli doháňať jeho náskok. Hoci v závere si chlapci vytvorili tlak i veľké šance na to, aby sme zápas otočili, futbalová spravodlivosť tam bola. Pre diváka zaujímavý zápas, padli štyri góly. Domáci na začiatku druhého polčasu mohli stretnutie aj rozhodnúť. My sme potom vydolovali bod. Som však presvedčený, že toto mužstvo malo na to, aby pri optimálnej koncentrácii a výkone zápas vyhralo."

Poradie strelcov po 5. kole

5 gólov: Matej Jelič (Žilina)

3 góly: Erik Pačinda (Dunajská Streda), Tamás Priskin (Slovan Bratislava), Gino van Kessel (Trenčín), Michal Gašparík (Skalica)

2 góly: Erik Sabo, Martin Mikovič (obaja Trnava), Peter Sládek, Frederik Bílovský (obaja Myjava), Jakub Paur, Jaroslav Mihalík (obaja Žilina), Mirzad Mehanovič (Podbrezová), Filip Hlohovský (Senica), Noé Achille Kwin Amban (Dunajská Streda), Ivan Lietava (Skalica)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava prehrávala v Skalici za šesť minút 0:2, ale aj tak zvíťazila