Tri chemesácke sety na Sihoti

Tretí zápas. Humenné - Trenčín zajtra o 18. hodine.
Tretí zápas. Humenné - Trenčín zajtra o 18. hodine. (Autor: mirano)
Sportnet|15. mar 2013 o 00:00

Humenskí volejbalisti majú zajtra vo štvrťfinále postupový mečbal.

Humenskí volejbalisti majú zajtra (o 18.00) vo štvrťfinále postupový mečbal.

HUMENNÉ. Slovenský majster potvrdil úlohu favorita a druhý štvrťfinálový zápas volejbalovej extraligy mužov na trenčianskej palubovke v hale na Sihoti v troch setoch vyhral.

Už zajtra sa tak môže séria hraná na tri víťazstvá ukončiť, chemesáci vedú 2:0 na zápasy a hostia mladých Trenčanov opäť doma.

Kouč chemesákov predpokladal, že volejbalová mlaď pod trenčianskou značkou bude vo svojom prostredí viac odvážna, takže nabádal svojich zverencov ku koncentrácii.

Tí súpera nepodcenili, ba naopak v prvom sete mu dovolili uhrať iba tucet bodov. Aj úvod druhého setu bol v jasnej humenskej prevahe (8:1), domáci hranicu dvadsiatich bodov nezdolali a podarilo sa im to až v treťom dejstve, pričom ešte 21:20 viedli. Viac ako tri sety sa však nehrali.

Dobrý servis

Z humenskej strany to bol opäť kolotoč zostavy, celý tretí set Javorčík i Joščák už sledovali iba z lavičky.

„Dal som príležitosť takmer všetkým hráčom. V treťom sete Trenčín viedol, keďže po jednoznačných dvoch sme boli súperom akoby uspatí, trochu viac sme kazili. Čo naopak môžem vyzdvihnúť, veľmi dobre sme podávali, aj priamych bodov zo servisu bolo dosť (pozn.: jedenásť), čo je pre zápas vonku kladné konštatovanie a som s tým spokojný,“ mienil Richard Vlkolinský.

O 18. hodine sa začína tretí štvrťfinálový zápas Humenné - Trenčín a karty sú rozdané jasne.

„Opäť dám príležitosť viacerým hráčom, je dobré, ak sa takto môžeme rozohrať, taktiež však vyžadujem, aby každý dodržiaval povedané,“ dodal kouč chemesákov.

Očakáva sa, že humenský favorit svoju úlohu splní a bude čakať na svojho semifinálového súpera, ktorý vzíde z dvojice Myjava / Prešov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tri chemesácke sety na Sihoti