Trénerský názor spustí mašinériu rokovania

Kanonier Roman Jurko (vľavo) by si rád zopakoval chvíle radosti.
Kanonier Roman Jurko (vľavo) by si rád zopakoval chvíle radosti. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|28. jún 2011 o 00:00

Ďalší týždeň letnej prípravy zavŕšili prvoligoví futbalisti Moldavy vystúpením v Helcmanovciach pri príležitosti osláv založenia tamojšieho klubu a vyhrali 5:0. Zaujímavé je, že medzi strelcami hosťujúceho tímu sa objavilo dva razy i meno Pacandu.

Ďalší týždeň letnej prípravy zavŕšili prvoligoví futbalisti Moldavy vystúpením v Helcmanovciach pri príležitosti osláv založenia tamojšieho klubu a vyhrali 5:0. Zaujímavé je, že medzi strelcami hosťujúceho tímu sa objavilo dva razy i meno Pacandu. Tento český legionár mal pôvodne skončiť v FK Bodva.

MOLDAVA. Lenže svoj odchod si postupne rozmyslel a vrátil sa na východ.

Nevyspytateľní legionári

Konečné slovo však bude mať nový tréner Miroslav Čopjak (onedlho by mal spečatiť svoje pôsobenie aj uzatvorením zmluvy). Návrat Pacandu kontrastuje s “vyparením sa“ iného legionára Ckaroziju, po ktorom sa zľahla zem. „Pravdepodobne s ním rátať nebudeme. Pokiaľ ide o iného zahraničného hráča Seydiho, zatiaľ neviem, čo je s ním. Odišiel domov do Francúzska a jeho ďalšie pôsobenie je otvorené,“ poznamenal manažér klubu Vladimír Popovič a informoval, že Moldavčania zatiaľ nerokovali s funkcionármi iných klubov ohľadom zotrvania Timkoviča, Bališa a Hanzuša po skončení ich hosťovania. „Rozhodujúce bude, ako sa k ich angažovaniu postaví kormidelník. Ak naznačí, že ich v tíme potrebuje, tak potom rozbehneme naše aktivity.“

Noví adepti na obzore

Pravdaže, v nastávajúcom ročníku sa naši budú spoliehať na tých, ktorí sa ukázali v nedávnej minulosti ako opory. V zakončení to bol rozhodne Gavlák. „Po vážnom zranení musí však prekonávať isté psychické zábrany i fyzické resty a musí sa tvrdo sa zvŕtať na tréningoch. Pokiaľ ide o Jurka, ten sa zapojí do prípravy tento týždeň,“ dodal V. Popovič. Namiesto výpadku Hlouška, ktorý sa tiež rýchle „zdekoval“, činovníci sa obzerajú po iných potenciálnych posilách z cudziny. Na skúšku prišiel poľský stredopoliar Kacsor, ktorého si vyhliadol kouč a nie je vylúčené, že vo výcvikovom tábore sa ukáže ďalší poľský adept a futbalista z Ukrajiny. Najbližšou previerkou pre nováčikov i ostatných bude zápas s Vasasom v Budapešti zajtra. Moldavský klub čaká náročná sezóna i vzhľadom na to, že béčko sa dostalo do II. ligy, s čím súvisí kryštalizácia kádra rezervy a obsadenie trénerského postu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trénerský názor spustí mašinériu rokovania