Tréner Vartovník skončil v Spišskej Novej Vsi

Stanislav Vartovník.
Stanislav Vartovník. (Autor: TASR)
SITA|3. feb 2012 o 10:03

Vedenie ženského extraligového volejbalového tímu VK Spišská Nová Ves odvolalo z funkcie trénera Stanislava Vartovníka.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Na poste trénera slovenského ženského extraligového volejbalového tímu VK Spišská Nová Ves už nebude figurovať meno Stanislava Vartovníka, ktorý je pri reprezentácii žien SR asistentom trénera Miroslava Čadu. Informuje o tom piatkové vydanie denníka Šport.

"Po stredajšom tréningu mi vedenie klubu oznámilo, že som pri družstve skončil," uviedol pre Šport 34-ročný dnes už bývalý kormidelník Spišskej Novej Vsi a pokračoval.

"Neviem si to vysvetliť, vraj pre zlé výkony. Nemyslím si však, že je to o výsledkoch. Odvolanie vnímam ako zákulisné ťahy a útok na moju osobu. Celá situácia ma veľmi mrzí. Podľa mňa to bol unáhlený krok, ale musím ho rešpektovať. Do konca základnej časti súťaže zostáva sedem kôl, na play-off som si veril."

Volejbalistky Spišskej Novej Vsi figurujú po 21. kole v extraligovej tabuľke na 3. mieste s bilanciou 13 víťazstiev - 8 prehier. Na čele je VISTAreal Pezinok (bilancia: 19 - 2), druhá priečka patrí tímu VŠK Paneurópa Bratislava (17 - 4).

"Jednou z príčin je aj nespokojnosť s výsledkami klubu. K rozhodnutiu sme však nepristúpili bez premýšľania, tento krok sme dôsledne zvážili," skonštatoval tajomník VK SNV Igor Murko.

"Družstvo dočasne povedie šéftréner mládeže Ľudovít Švihla v pozícii asistenta, keďže nemá trénerskú licenciu na vedenie extraligového tímu. Do dvoch týždňov by sme chceli otázku nového kormidelníka definitívne dotiahnuť do zdarného konca."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Vartovník skončil v Spišskej Novej Vsi