Tréner nebol na vystúpení mága kradnúť kúzla

Sportnet|17. dec 2004 o 00:00

Piešťany - Morava má rada slovenských hokejistov a tí tiež radi siahnu po možnosti uchytiť sa v tunajších kluboch. Jednak to nemajú ďaleko domov a

potom aj naturel ľudí žijúcich v tomto regióne je nášmu bližší. Juraj Štefanka (na snímke v popredí) to tiež môže potvrdiť. Útočník HC Vítkovice sa dostal na základe spoľahlivých výkonov i do národného tímu a reprezentuje na Loto Cupe. Aj on mal dôvod na dobrú náladu po príchode do Piešťan, pretože v posledných piatich zápasoch jeho tím vyhral (naposledy na Jihlavou, na čom mal zásluhu svojím zásahom tiež náš hráč) a čiastočne stlmil rozpaky, ktoré spočívali v mdlej hre v predošlom úseku súťaže. Nedomnieva sa však, že by to bolo v zmene trénerov, keď Svozila nahradila dvojica Vůjtek - Holaň. "Ani predošlý lodivod nebol zlý a nemožno ho viniť z toho, čo bolo zlé." Práve hlavný kouč Vladimír Vůjtek bol na nedávnej šou mága Copperfielda vedno s ostatnými návštevníkmi aktérom jedného kúzla, keď ich svetoznámy iluzionista nechal zmiznúť. "Vo svojej práci však nevyužíva žiadne čarovné metódy, ani si nepriniesol z Ruska, kde trénoval Jaroslavľ či Kazaň, žiadne metódy drilu. Nejazdíme ako blázni, trénujeme normálne a nekričí na nás. Zostal taký, aký bol predtým," poznamenal slovenský legionár.

Vítkovice sa držia momentálne na hranici postupu do play off, no údajne im škrípe defenzíva. Avšak Juraj namietal, že káder je lepší aj po odchode Davida Moravca, než ukazuje postavenie. Isté je, že tím sa dostal z krízy a hráči podľa vyjadrenia trénera ukazujú častejšie, že majú srdce na správnom mieste. Bolo už načase po sérii deviatich zápasov bez výhry. Štefanka patrí k najproduktívnejším hráčom (5. miesto v tíme s 15 bodmi). No rovnako on mal obdobie, keď sa v štatistikách dlho neobjavoval. Niektorí jednotlivci sa však stále trápia, trebárs Varaďa. "Bez komentára..." Naproti tomu brankár Pinc žiari a dostal sa i do českej reprezentácie. Na poste gólmana je tiež Róbert Filc, syn bývalého lodivoda Slovenska, no prischla mu iba úloha trojky. "Mal zlomený prst a tak sa do bránky dostal iba sporadicky. Po príchode spoza mora to nemá vôbec jednoduché."

Sú kolektívy, kde nevyčnievajú žiadni jednotlivci, a predsa nie je núdza o pohodu, úspešnosť. Sú však tímy, kde sú súpisky nabité esami, no hra pripomína let raneného vtáka. "Aj u nás to tak bolo a nedokázali sme sa dlho zladiť do jedného šíku. Hokej nie je o lídroch a hviezdach, ale o mančafte. No pomohla nám i zmena taktiky. Predtým sme boli ofenzívne ladení, no neskôr sme to vzadu viac zavreli." Zaujímavé je, že v priebehu sezóny pomohla i zmena s obsadením kapitánskej funkcie. Po Burgerovi, ktorému sa herne nedarilo, zobral céčko Kubina (spoluhráč Martina Cibáka v Tampe Bay) a ten skôr prebudil spoluhráčov. "Len škoda, že sa zranil. A celkove máme oslabený káder, veď zo zámorských posíl v poslednom čase pravidelne nastupuje len Malík."

Juraj Štefanka na prekvapenie mnohých, ktorí mali o jeho výkonoch len chabé informácie, sa objavil - hoci dodatočne - v konečnom kádri, čo štartoval na posledných MS v Prahe a Ostrave. Slovenský dres sa mu zapáčil a nemieni si ho vyzliecť. "Šampionát bol pre mňa veľmi milý darček a bral som to ako záväzok do novej sezóny. Túžim si udržať kontakt s národiakom a odohrať čo najviac previerok. Chcem upútať a nie len povinne odohrať zápasy. Nebol by som rád, aby ktosi ukázal prstom a povedal, že tu nemám čo hľadať," riekol na margo svojich ambícií na Loto Cupe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner nebol na vystúpení mága kradnúť kúzla