Tréner Dávid prichádza znova do Prešova

Privedie ženy Mostu. Peter Dávid je prešovským fanúšikom dobre známy.
Privedie ženy Mostu. Peter Dávid je prešovským fanúšikom dobre známy. (Autor: tasr)
Sportnet|13. feb 2016 o 00:00

Športová hala Hotelovej akadémie v Prešove bude v sobotu dejiskom ďalšej medzinárodnej hádzanej.

Športová hala Hotelovej akadémie v Prešove bude dnes dejiskom ďalšej medzinárodnej hádzanej.

PREŠOV. V stretnutí spoločnej slovensko–českej súťaže hádzanárok (WHIL) hostí v tabuľke aktuálne desiate Bemaco Prešov tretie družstvo (za Iuventou Michalovce a Slaviou Praha) súťaže DHK Baník Most.

Zaujímavosťou je, že tím zo severu Čiech privedie do Prešova v minulej sezóne ešte tréner mužov prešovského Tatrana Peter Dávid.

Bemaco v predošlom kole poriadne zakoplo. V stretnutí na pôde posledného celku súťaže viedlo ešte desať minút po prestávke presvedčivo o sedem gólov. Potom sa Prešovu zranila Vencuriková.

Kým ju ošetrovali, citeľne chýbala najmä v obrane. Bemaco v tých fázach vyprodukovalo množstvo technických chýb. Domáce sa na nich chytili a postupne znižovali. Päť minút pred koncom vyrovnali a v samom závere strelili víťazný gól.

Otázniky nad Šutranovou
i Vencurikovou

Pred dnešným stretnutím s Mostom v Prešove veľké oči nemajú. Nielen preto, že jasným favoritom je český tím. Bemaco má stále mimo viacero hráčok.

Citeľne chýba kanonierka Šutranová i skúsená poľská legionárka Bastová. Otáznik visí nad v Bratislave zranenou Vencurikovou. Zranená Novická odcestovala za priateľom Kristopansom do bieloruského Brestu.

„Zápas v Bratislave sme si prehrali sami. Ten je už ale za nami, teraz sa musí družstvo sústrediť na duel s Mostom. Dúfam len, že tentoraz, hoci s kvalitatívne iným súperom, budú hrať koncentrovanejšie a nepredajú top favoritovi kožu lacno. Jednoducho aj mne je jasné, že ľahké to mať nebudú,“ povedal na margo dnešného interligového stretnutia prezident ŠŠK SLŠ Bemaco Prešov Peter Šutran.

Zápas Prešov – Most má stanovený začiatok v ŠH HoA v Prešove dnes o 17.30 hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Dávid prichádza znova do Prešova