Trenčín v LM brániť nebude, chce hrať kombinačný futbal

Vlani hráči AS Trenčín vyhrali ligu i národný pohár. Tento rok budú o úspech bojovať aj v prestížnej Lige majstrov.
Vlani hráči AS Trenčín vyhrali ligu i národný pohár. Tento rok budú o úspech bojovať aj v prestížnej Lige majstrov. (Autor: SITA)
Sportnet|10. júl 2015 o 09:34

Futbalistov Trenčína čaká už v utorok v druhom predkole Ligy majstrov Steaua Bukurešť. Pozícia outsidera im vyhovuje. Napriek tomu chcú hrať to, s čím sú úspešní. Ofenzívny futbal.

TRENČÍN. Predkolá európskych súťaží pre nich zväčša nebývajú výkonnostným stropom. Pred dvomi rokmi dokázali pokoriť Ajax alebo Chelsea Londýn. V domácej lige im už tri roky za sebou titul nikto nedokázal vziať.

To je vizitka Steauy Bukurešť, súpera slovenského šampióna AS Trenčín v druhom predkole najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe.

V Trenčíne si uvedomujú, že favoritom dvojzápasu je najslávnejší rumunský klub. Pozícia outsidera im však vyhovuje. „Steaua je veľkoklub," priznáva tréner Trenčína Martin Ševela.

"Musíme sa však pozerať predovšetkým na seba. A možno to bude naša psychická výhoda,“ dodal.

Prvý zápas je na programe najbližší utorok. Trenčania ho pre rekonštrukciu svojho štadióna odohrajú v Žiline.

Predsezónna tlačová beseda AS Trenčín.

O nebezpečenstvách vie

Rumunský majster prišiel o svoju najväčšiu hrozbu. Najlepší strelec tímu a reprezentačný útočník Claudiu Keseru je momentálne na hosťovaní v katarskom Al-Grafa. Aj pri odpočítaní jeho gólov by však mal klub tretiu najlepšiu ofenzívu v lige.

Mužstvo a individuality rumunského majstra budú pre Trenčanov veľkou skúškou. Útočníka Gabriela Iancua vychoval vo svojej akadémii legendárny Gheorghe Hagi. V minulosti sa o neho zaujímal aj Tottenham.

Tvorca hry a kapitán Cristian Tanase je v Rumunsku prirovnávaný k Lionelovi Messimu. Nielen pre

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Trenčín v LM brániť nebude, chce hrať kombinačný futbal