Tomko verí, že 90 percent kádra HC ostane pokope

Takto sa Anton Tomko spoločne s hráčmi zvítal s tisíckami fanúšikov na Hlavnej ulici.
Takto sa Anton Tomko spoločne s hráčmi zvítal s tisíckami fanúšikov na Hlavnej ulici. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|24. apr 2009 o 00:00

Aj v sezóne 2009/2010 povedie mužstvo košických hokejistov trénerský tandem Anton Tomko - Pavel Hulva. Správna rada HC Košice nemala po extraligovom ročníku, v ktorom oceliari získali zlato, dôvod na zmenu.



KOŠICE. Po desiatich rokoch sa metropola východu dočkala majstrovského titulu. Košičanov k zlatu priviedol Anton Tomko, ktorý mal v uplynulej sezóne v najvyššej súťaži premiéru na poste prvého trénera.

Po vydarenej sezóne sa tréneri zvyčajne nemenia a tak to je aj v prípade Košíc. "Už po postupe do finále si klub 30. marca uplatnil opciu v zmluve. Bolo mi naznačené, že aj finále neskončí tragicky, tak by o moje služby mali naďalej záujem, aby som s tým rátal. Priznám sa, bola tu aj iná ponuka," hovorí Anton Tomko.

Záujem iného extraligistu

Ozval sa mu totiž aj iný extraligista. No rokovať s ním ani nemusel. "Nerozvádzal som debatu, lebo som povedal, že ak si Košice uplatnia opciu, tak je to bezpredmetné."

Novú zmluvu ešte podpísanú nemá. Opäť bude na jeden rok. "Myslím, že ak je obojstranná spokojnosť, tak nie je problém dohodnúť sa opäť. Ak nie je, tak sa pekne poďakovať. Zmluva na sezónu je v tomto prípade optimálna."

Detaily neriešili

Pochopiteľne, Tomka ako trénera zaujíma to, s akým hráčskym materiálom bude pracovať ďalej, veď oceliarov čaká obhajoba titulu, ale aj Liga majstrov. "Naznačil som už vedeniu istý smer. Na správnej rade som zhodnotil sezónu, no detaily ohľadom budúcnosti sme zatiaľ neriešili, na to si ešte sadneme. Teraz musí generálny manažér klubu pán Bakoš vyriešiť, ako bude HC fungovať ďalej, zabezpečiť sezónu. Potom sa vrátime k skladbe kádra."

Majú zálohy

Otázku odchodov či posíl už tak isto naťukli. Tréner v tejto súvislosti vraví:. "Ak budú podmienky zabezpečené, verím, že 85 až 90 percent kádra ostane pokope. Pohyb nastane v obrane, najskôr treba vyriešiť hráčov, ktorým skončili zmluvy. Uvidíme, ako to dopadne s Rudom Hunom. Máme aj isté zálohy, ak niekto odíde, dieru potrebujeme zaplátať podobným typom hráča. Konkrétny však zatiaľ nebudem."

Tomko už má predstavu o tom, kedy by s tímom chcel začať prípravu. "Malo by to byť okolo 12. mája. Po mesačnom oddychu. No tento termín ešte nie je stopercentný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomko verí, že 90 percent kádra HC ostane pokope