Tatar skóroval v play-off po troch rokoch. Ocenil akciu spoluhráča

Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu.
Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. máj 2023 o 10:35

Tomáš Tatar pomohol Devils k postupu.

NEW YORK. Tomáš Tatar prvýkrát skóroval v play-off tejto sezóny NHL.

V rozhodujúcom siedmom zápase série 1. kola zvýšil na 2:0 v prospech New Jersey, prispel tak k triumfu 4:0 na New Yorkom Rangers, ktorý znamená pre Devils postup do semifinále Východnej konferencie po jedenástich rokoch.

Tatar skóroval naposledy vo vyraďovačke v sezóne 2019/2020, keď strelil dva góly za Montreal v druhom zápase na ľade Philadelphie (5:0).

Do kanadského bodovania sa v play-off zapísal prvýkrát od mája 2021 - naposledy získal bod za asistenciu proti Torontu, taktiež v drese Canadiens.

V noci na utorok zužitkoval prienik spoluhráča Johna Marina.

"Urobil to skvele, sekundu som si myslel, že dal gól. Keď som videl, že pokračuje v akcii, snažil som sa nachystať a on mi posunul puk. Bolo to úžasné, odviedol skvelú prácu. Rovnako ako celý tím," povedal Tatar pre klubový web.

Tridsaťdvaročný útočník skóroval v NHL naposledy 11. apríla, keď strelil dva góly v predposlednom zápase základnej časti proti Buffalu (6:2).

"Je to úžasné, toto by na začiatku sezóny nenapadlo nikomu. Máme za sebou dlhú cestu a myslím si, že sme si to zaslúžili. Hrali sme naozaj sebaisto," dodal.

VIDEO: Gól Tomáša Tatara v zápase proti New Yorku Rangers

Pri jeho presnom zásahu asistoval aj kapitán Nico Hischier, ktorý nazbieral v play-off päť asistencií. To je štvrtý najvyšší počet v histórii Devils v sérii proti Rangers - najviac ich dosiahol Slovák Peter Šťastný (7) v ročníku 1991/92.

Tatar odohral v siedmom zápase proti Rangers celkovo 14:56 minút, zaznamenal dve plusky, jednu strelu na bránku a zblokoval dve strely súpera. New Jersey predviedlo v sérii obrat po tom, čo prehralo úvodné dva domáce zápasy.

Tatar zároveň skóroval ako prvý Slovák v tohtoročnej vyraďovačke. Spomedzi jeho krajanov zaznamenal naposledy gól v play-off Erik Černák, keď v konferenčnom semifinále skóroval proti Floride.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar skóroval v play-off po troch rokoch. Ocenil akciu spoluhráča