New York Rangers vytvorili rekord, v predĺžení sú naďalej stopercentní

Hokejisti NY Rangers sa tešia z výhry
Hokejisti NY Rangers sa tešia z výhry (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
TASR|27. máj 2024 o 10:56

Prekonali zápisy Caroliny a Edmontonu.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Rangers vytvorili v noci na pondelok nový rekord NHL. V treťom súboji finále Východnej konferencie uspeli na ľade Floridy 5:4 po predĺžení a pripísali si v tejto sezóne už 34. víťazstvo (v súčte základnej časti aj play off) v zápase, v ktorom prehrávali.

Rangers inkasovali už v 3. minúte z hokejky Sama Reinharta, dokázali však otočiť na 2:1, v tretej tretine viedli 4:2, napokon uchmatli výhru v 6. minúte predĺženia zásluhou gólu Alexa Wennberga.

Rangers prekonali zápisy Caroliny Hurricanes z ročníka 2005/2006 a Edmontonu Oilers zo 1983/84, oba tímy predviedli v jednej sezóne 33 takýchto "comebackov".

So šiestym takýmto triumfom v play off vyrovnali klubový rekord z roku 1974. Rangers majú v tohtoročnej vyraďovačke zatiaľ stopercentnú bilanciu v predĺžení - vyhrali všetky štyri. Panthers uspeli v jednom z troch.

K víťazstvu hostí prispel dvoma presnými zásahmi Barclay Goodrow, ktorý skóroval v závere druhej tretiny aj v početnej nevýhode. Center štvrtého útoku Rangers strelil v prebiehajúcej vyraďovačke už šesť gólov, pritom za celú základnú časť dal len štyri.

"Je náš kľúčový hráč," pochválil 31-ročného útočníka tréner "jazdcov" Peter Laviolette. "Každý zápas prinesie svoj príbeh. Odviedli sme dobrý výkon v tom, ako sme manažovali zápas a dokázali vyhrať v predĺžení," uviedol pre nhl.com Goodrow, ktorý rozhodol v extra čase druhý zápas s Panthers (2:1 pp).

Rangers otočili stav série z 0:1 na 2:1, štvrtý zápas je na programe v noci na stredu (2.00 SELČ) opäť na ľade Floridy v Sunrise.

Newyorský tím strelil počas tohtoročných bojov o Stanleyho pohár už päť gólov v oslabení, čo sa mu podarilo tretíkrát v klubovej histórii (6 v roku 1979 a 5 v 1992).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»New York Rangers vytvorili rekord, v predĺžení sú naďalej stopercentní