Tománka vyradili z kádra B. Bystrice

SITA|28. dec 2011 o 08:26

V hokejovom klube HC ´05 Banská Bystrica vyradili z kádra A-mužstva Romana Tománka. S výkonmi 25-ročného krídelníka vládla pod Urpínom v poslednom čase nespokojnosť.

BANSKÁ BYSTRICA. V hokejovom klube HC ´05 Banská Bystrica vyradili z kádra A-mužstva Romana Tománka. S výkonmi 25-ročného krídelníka vládla pod Urpínom v poslednom čase nespokojnosť, v Žiline v predvianočnom kole ho tréner Milan Staš zaradil do tretej päťky a súboj napokon nedohral.

Deň pred Štedrým dňom preradilo vedenie klubu Tománka do prvoligovej Detvy, čo neakceptoval. "Tománek si neplnil povinnosti, netrénoval a nehral, ako mal," povedal pre denník Šport tréner HC ´05 Milan Staš.

Tománek priznal nedorozumenia s trénerom. Do Banskej Bystrice, kde bol v minulej sezóne najlepším strelcom, sa vrátil začiatkom októbra po krátkom pôsobení v Mladej Boleslavi. V prvých siedmich stretnutiach dal päť gólov. Celkovo v 23 dueloch dosiahol 12 bodov (8+4).

"Mali sme nedorozumenia s trénerom Stašom. Treba priznať aj to, že moje ostatné výkony neboli oslnivé. Za minulé roky som pre Banskú Bystricu niečo urobil, ale v poslednom čase naša spolupráca s trénerom nefungovala. Každý sme tvrdili niečo iné. Potrebujem niečo nové. Ponuku s Detvou som neprijal, to radšej skončím s hokejom a pôjdem robiť. Som doma v Považskej Bystrici a chcel by som, aby som bol niekam vymenený. Na mojom novom pôsobisku sa uvidí, či je pravda to, čo tvrdí tréner Staš, alebo či dokážem opak," uviedol pre Šport Tománek.

Zmeny nastali aj u ďalšieho extraligistu z Popradu. V tíme HK AutoFinance už nebudú pôsobiť Švédi Jimmie Kraft a Joachim Gellerstedt.

"Obaja hrávali v tretej či štvrtej formácii, a tak sme sa s nimi rozlúčili," povedal pre Šport tréner Popradčanov Ladislav Svozil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tománka vyradili z kádra B. Bystrice