Tománek bude ďalším Slovákom v Pavlodare, v Nitre ho už nechceli

Roman Tománek (vpravo) patril medzi opory Nitry.
Roman Tománek (vpravo) patril medzi opory Nitry. (Autor: TASR)
SITA|7. júl 2015 o 19:13

Prežil som tu výborné obdobie. Nikde nie je napísané, že sa do Nitry nevrátim. Ak áno, tak veľmi rád, povedal Roman Tománek.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Roman Tománek zamieril do kazašského klubu Irtyš Pavlodar. Doterajší zamestnávateľ 29-ročného pravého krídelníka HK Nitra s ním predčasne rozviazal kontrakt.

"V Nitre som mal zmluvu, ale tréner ma už údajne nechcel. Okrem toho mi mali znížiť plat, takže to nešlo. Všetko smerovalo k tomu, že budeme musieť ukončiť spoluprácu. Beriem to ako realitu," uviedol pre hokejportal.net.

Rodák z Banskej Bystrice strávil pod Zoborom tri a pol sezóny. V 179 zápasoch základnej časti nazbieral 192 bodov za stojeden gólov a deväťdesiatjeden asistencií. V play-off pridal ďalších 42 bodov (19+23) v 37 dueloch.

Roman Tománek získal v extralige aj Zlatú prilbu za najkrajší gól mesiaca január.

S Nitrou sa v sezóne 2013/2014 stal vicemajstrom SR. "Prežil som tu výborné obdobie. Nikde nie je napísané, že sa do Nitry nevrátim. Ak áno, tak veľmi rád," pokračoval Tománek. Do Pavlodaru odletí vo štvrtok.

Irtyš vedie slovenský tréner Július Pénzeš a v klube pôsobilo v minulom ročníku pätnásť Slovákov. Tománek mal podľa informácií hokejportal.net ponuku aj z bieloruského Grodna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tománek bude ďalším Slovákom v Pavlodare, v Nitre ho už nechceli