Timková: Bojovali sme do poslednej minúty

Kapitánka. K. Timková.
Kapitánka. K. Timková. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|24. okt 2014 o 00:00

Basketbalový klub BK SOUŽ Cassovia Košice čakal po troch náročných dueloch zápas pravdy.

Basketbalový klub BK SOUŽ Cassovia Košice čakal po troch náročných dueloch, keď sa stretli s Piešťanmi, Ružomberkom a mestským rivalom Good Angels, zápas pravdy. V stredu na domácej palubovke privítali Banskú Bystricu, ktorú zdolali po napínavej a dramatickej koncovke 66:61.

KOŠICE. Zápas tímov, ktoré v doterajšom priebehu sezóny ešte nevyhrali, zvládli lepšie zverenkyne trénera Ladislava Šostáka.

Cestu k úspechu si začali dláždiť už v prvej štvrtine, ktorú s prehľadom vyhrali 19:4. Ako sa neskôr ukázalo, bola to jediná štvrtina, ktorú dokázali Košičanky vyhrať.

„Veľmi dobre sme bránili a vychádzala nám streľba, ktorá nám už dlhšie robila problémy. V druhej štvrtine sme trošku poľavili v obrane a súperky to dokázali využiť. Našťastie potom sme sa vzchopili, ale opäť v poslednej štvrtine sme vypli, tam sme vôbec nebránili, len sme sa spoliehali, že nám bude vychádzať streľba. Našťastie to pre nás dobre dopadlo,“ zhodnotila zápas kapitánka Cassovie Katarína Timková.

Pozdvihli si sebavedomie

Po troch prehrách tak konečne prišla prvá výhra. Síce vydretá, ale o to cennejšia a práve takú mladý tím Cassovie potreboval.

„Chcem dievčatám poďakovať za to, že sme to zvládli a aj tie, ktoré boli na lavičke, že nás neúnavne povzbudzovali. Mali sme veľmi ťažký začiatok sezóny, tak sme si to odbili, ale som rada, že to baby nepoložilo, lebo boli to fakt náročné zápasy. Táto výhra nás psychicky pozdvihla, lebo sme vedeli, že je to zápas, ktorý sa dá vyhrať a že už musíme naplno bodovať,“ prezradila Timková.

Nové hráčky zapadli

Posily, ktoré prišli do tímu Cassovie v lete, sa veľmi rýchlo chytili a aj podľa slov kapitánky si postupne budujú svoje pozície v kádri.

„Je tu dosť mladých hráčok, ale už sa viac menej poznáme a každým zápasom sa zohrávame. Musím pochváliť Alex (Alexandra Mončeková pozn. red.), pretože som ňou veľmi milo prekvapená, pracuje na sebe, je nebojácna a dúfam, že jej to takto pôjde aj ďalej,“ povedala K. Timková.

Záver zápasu Košičankám nevyšiel úplne podľa predstáv, keď súperkám dovolili dostať sa na rozdiel troch bodov a napätie sa s pribúdajúcim časom stupňovalo. Napokon však dôležitú výhru ubránili.

„Ja to beriem tak a dúfam, že aj ostatné dievčatá, zápas sa končí vtedy, keď zapíska rozhodca. Čiže musíme bojovať do poslednej minúty a myslím, že dnes sme to presne ukázali a zvládli sme ten záverečný tlak,“ skonštatovala skúsená opora domácich Katarína Timková.

Dnes proti Šamorínu

Košické basketbalistky dnes v predohrávke privítajú na domácej palubovke ŠBK Šamorín, ktorý v minulom kole dokázal poraziť Ružomberok 72:59. Zápas sa začína o 16.30 hod. v športovej hale na Palackého ulici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Timková: Bojovali sme do poslednej minúty