Timko ostáva trénerom Košíc

Nový tréner. Po odchode Pavla Jana si na trénerskú stoličku 1. MHK Košice zasadol Dušan Timko (na snímke).
Nový tréner. Po odchode Pavla Jana si na trénerskú stoličku 1. MHK Košice zasadol Dušan Timko (na snímke). (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|4. jan 2011 o 00:00

Vedenie hádzanárskeho klubu 1. MHK Košice nečakane odvolalo dve kolá pred koncom uplynulého roka trénera Pavla Jana, ktorého dočasne nahradil riaditeľ klubu Dušan Timko.

Ten je aj trénerom juniorskej reprezentácie do 21 rokov, ktorú počas víkendu čaká v Turecku kvalifikácia o postup na júlové majstrovstvá sveta v Grécku.

KOŠICE. Extraligový mančaft 1. MHK pod vedením D. Timka a hrajúceho asistenta Jána Kolesára vyhral oba zápasy doma s ŠKP Bratislava a v Nových Zámkoch, čím si pred reprezentačnou prestávkou upevnil druhú priečku tabuľky.

Dočasná výmena na trénerskom poste bude mať trvalý charakter, čo nám včera potvrdil aj prezident klubu Boris Farkašovský. Ten ešte v polovici decembra povedal, že trénerskú otázku áčka vyriešia začiatkom tohto roka.

Asistentom Kolesár

"S trénerom Pavlom Janom sme sa dohodli o ukončení spolupráce k 31. decembru. Jeho nástupcom bude Dušan Timko, ktorý má však teraz povinnosti pri juniorskej reprezentácii a keď sa vráti v pondelok do klubu, mal by oficiálne prevziať áčko. Jeho asistentom bude Janko Kolesár, ktorý sa bude viac venovať tréningovej časti. V priebehu mesiaca nás ešte čakajú nejaké trénerské zmeny v mládežníckych družstvách. S Timkom sme sa už predbežne dohodli na spolupráci do konca súťažného ročníka. Teraz to už len potrebujeme papierovo dotiahnuť. Predpokladám, že k tomu dôjde na budúci pondelok," povedal na margo trénerskej zmeny prezident klubu B. Farkašovský.

Nový kormidelník, ktorý nastúpil do rozbehnutého vlaku veľmi dobre, je ponukou viesť prvé družstvo potešený. Priznal, že je to ďalšia výzva v jeho trénerskej práci, lebo doteraz prevažne trénoval iba mládežnícke celky. Pri senioroch sa ocitol v role asistenta za pôsobenia už nebohého Slavomíra Šipoša.

"Ponuka viesť družstvo tu je a rád by som v nej pokračoval s Janom Kolesárom ako asistentom. Teraz som na sústredení s juniormi v Modre, lebo nás čaká kvalifikácia a po nej sa už budem venovať povinnostiam trénera v klube pri našom áčku," prezradil nový kouč 1. MHK D. Timko.

My len dodajme, že Pavol Jano sa ešte v decembri dohodol na trojročnej spolupráci s prvoligovým celkom Michaloviec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Timko ostáva trénerom Košíc